AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Iveco Czech Republic, a.s.
ContiTrade Services s.r.o.


Thajská velvyslankyně vařila se studenty na znojemské Přímce

Země úsměvů. Tak se prezentuje Thajské království. A právě úsměv a zajímavosti o této asijské destinaci přivezla do Znojma vzácná návštěva.

Dne 25. září 2019 navštívila střední školu na Přímětické ulici její excelence Ureerat Chareontohová, thajská velvyslankyně v ČR. Spolu s ní přijela i velvyslanecká rada, osobní kuchaři a překladatelka.

Pro studenty oborů zaměřených na gastronomii a cestovní ruch to byl ohromný zážitek. Po přivítání vedením školy následovala prezentace a přednáška o Thajsku. Díky jazykové vybavenosti studentů nebylo téměř zapotřebí překladatelských služeb. Angličtinou vládli přítomní studenti bravurně.

V následné diskusi se dozvěděli zajímavé informace o zvyklostech, přírodě, kulinářství nebo o náboženských slavnostech. V další části programu si pak studenti společně s paní velvyslankyní a jejím týmem uvařili tradiční thajské smažené nudle pad thai. Jeden z nejoblíbenějších národních pokrmů Thajska všem moc chutnal.

Celá delegace poté ještě navštívila historické centrum Znojma a velmi obdivovala zejména kostel sv. Mikuláše, kapli sv. Václava a rotundu sv. Kateřiny.

Setkání s exotickou kulturou bylo pro všechny žáky i pedagogy naší školy velmi přínosné. Dost možná započalo novou tradici, neboť ředitel školy Libor Hanzal hovořil s paní velvyslankyní i o možné budoucí spolupráci. Pro všechny to byl bezesporu příjemně strávený den plný chutí, vůní a úsměvů.

Autor: Mgr. Kateřina Kotoučová

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
BMW Group Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.