AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
BusPoint


Netradiční prohlídky ŠKODA Muzea v projektu Muzejní noc 2019

Noční prohlídky expozice ŠKODA Muzea v Mladé Boleslavi v pátek 17. května.

ŠKODA Muzeum se v pátek 17. května opět zapojí do velmi oblíbeného celorepublikového projektu Muzejní noc. Od 19 hodin do půlnoci jsou pro veřejnost připraveny bezplatné noční prohlídky expozic muzea a výrobních provozů automobilky, atraktivních veteránů i sportovních vozů, dětské výtvarné dílny či projížďky historickými autobusy. Pestrý program si přichystal také areál Rodného domu Ferdinanda Porscheho ve Vratislavicích, a to od 18 do 23 hodin. Také zde je vstup zdarma.

Projekt Muzejní noc, na němž se ŠKODA Muzeum v Mladé Boleslavi a Rodný dům Ferdinanda Porscheho v Liberci-Vratislavicích podílí, se těší velkému zájmu veřejnosti. Velcí i malí návštěvníci se mohou těšit na pestrý program, který je vtáhne do bohaté historie značek Laurin & Klement/ŠKODA i inženýrského umění a průmyslových tradic na našem území.

V pátek 17. května v 18:00 odstartuje v Rodném domě Ferdinanda Porscheho ve Vratislavicích pětihodinový program, v jehož rámci se návštěvníci budou moci seznámit nejen s impozantním životním dílem slavného automobilového konstruktéra a průkopníka elektromobility. Komentované prohlídky instalovaných expozic připomenou, že nadšení pro techniku, inženýrské umění a strojírenský průmysl mají na území České republiky velmi bohaté tradice. K vidění bude venkovní výstava vozů Porsche a ŠKODA. Nejmladší návštěvníci si také jistě přijdou na své, mohou navštívit dětskou dílnu, která se ponese v duchu „Návratu do budoucnosti“.

ŠKODA Muzeum v Mladé Boleslavi se do projektu zapojí úderem 19. hodiny a až do půlnoci budou zájemcům k dispozici takřka všechny jeho prostory, včetně nové výstavy „Kvasiny – 70 let s okřídleným šípem“, atraktivních veteránů i sportovních vozů včetně nejnovějšího provedení ŠKODA FABIA R5. Pro nejmenší jsou připraveny dětské výtvarné dílny či dráha k závodění na parkovišti před muzeem. Už od 18:00 se bude možné ve vestibulu muzea zaregistrovat na noční prohlídku výrobních provozů automobilky ŠKODA, které jsou určeny pro dospělé a děti starší 10 let.

V Mladé Boleslavi se do Muzejní noci kromě ŠKODA Muzea zapojují také mnohé další instituce – Letecké muzeum Metoděje Vlacha, Muzeum Mladoboleslavska, Městský palác Templ, Sbor českých bratří a Galerie Pod věží. Návštěvníkům budou k dispozici historické autobusy ŠKODA 706 RO a ŠKODA 706 RTO, které budou jezdit na trase ŠKODA Muzeum – Staroměstské náměstí – Letecké muzeum a v opačném směru v půlhodinových intervalech od 19:00 do 23:30 hodin. Cena jízdného je 20 Kč.

ŠKODA Muzeum si v uplynulém roce připsalo rekordní návštěvnost. S poutavou historií značky ŠKODA se přišlo seznámit téměř 274 000 českých i zahraničních návštěvníků, což představuje meziroční nárůst o 8 %. Zasloužené pozornosti se těší také areál Rodného domu Ferdinanda Porsche v Liberci-Vratislavicích, který byl v listopadu 2016 po rozsáhlé rekonstrukci zpřístupněn veřejnosti. Během Muzejní noci 2019 budou oba objekty otevřeny zdarma.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Scania Czech Republic s.r.o.
Standox
Toplac s.r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.