AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.


Suzuki Jimny je Světovým městským vozem roku 2019

Třetí nominaci v řadě na prestižní ocenění městský vůz roku proměnila značka Suzuki ve vítězství.

Odborná porota složená z motoristických novinářů z celého světa zvolila novou generaci terénního vozu Suzuki Jimny vítězem této kategorie pro rok 2019.

Suzuki potvrzuje, že je specialistou na malé automobily. Japonská automobilka se potřetí za sebou v prestižní odborné anketě World Car Awards probojovala do finálové trojice v kategorii městských vozů. Na finálovou účast modelů Ignis (2017) a Swift (2018) letos navazuje triumf terénního vozu Jimny.

Jimny je již 50 let synonymem nekompromisního terénního automobilu, který vyniká svými kompaktními rozměry. Nejnovější generace k tradičním schopnostem této modelové řady přidává ikonický design, který je na první pohled nezaměnitelný a bohatě čerpá z odkazu předchozích generací.

Především si však s vnější délkou 3645 mm zachovává kompaktní rozměry, což je důležitý parametr. Na to ostatně upozornil jeden z vedoucích členů poroty Mike Rutherford: „Automobily pro každodenní použití se v mnoha částech světa budou muset zmenšit, protože provoz ve městech neustále houstne a parkovacích míst je nedostatek.“ Právě to, že Jimny může sloužit také jako stylový a praktický vůz do města, porotci World Car Awards zohlednili ve své nominaci i finální volbě.

Anketa Světový vůz roku (World Car of the Year) se vyhlašuje od roku 2004. Odborná porota, složená z 86 motoristických novinářů z celého světa, volí hlavního vítěze a nejlepší automobily v pěti kategoriích – luxusní vůz, sportovní vůz, městský vůz, ekologický vůz a nejlepší design. Finálové trojice v každé kategorii byly vyhlášeny v březnu na autosalonu v Ženevě, jednotlivé vítěze porota oznámila 17. dubna na autosalonu v New Yorku.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
Toplac s.r.o.
Interaction s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Siems & Klein