AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Auto Fit, spol. s r.o.
Interaction s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Ženeva 2008: Rady a informace

Ženeva 2008: Rady a informace

Vše, co jste chtěli vědět o nejdůležitějším evropském autosalonu začátku roku, a báli jste se zeptat.

Ženevský autosalon má oproti ostatním jednu nespornou výhodu – takřka vše se nachází pod jednou střechou. Nečeká vás tak žádný zběsilý úprk mezi jednotlivými budovami, místo toho si můžete vychutnávat ležérní chůzi mezi jednotlivými stánky různých značek. Těch bude opět více než dostatek, těšit se můžete na řadu produkčních verzí i konceptů, které si automobilky úzkostlivě tají až do slavnostní premiéry.

Vy je ale budete moci vidět již od této středy v plné kráse, tedy pokud absolvujete cestu do Švýcarska. Vyrazit můžete buď letadlem, vlakem, autobusem nebo po vlastní ose, přičemž z Prahy na výstaviště Palexpo je to necelých tisíc kilometrů. Při průměrné rychlosti zhruba 130 km/h jste tak na místě za necelých osm hodin, při průměrné spotřebě 7,5 l/100 km u průměrného hatchbacku, jehož palivová nádrž pojme 50 litrů, to znamená, že budete muset dvakrát natankovat.

Vstupné činí 14 švýcarských franků, děti od 6 do 16 let zaplatí jen 8 CHF. Otevřeno je od pondělí do pátku od 10,00 do 20,00 hod, v sobotu a neděli pak od 9,00 do 19,00 hod. Obávat se nemusíte ani nedostatku míst na parkovišti, jejich kapacita je přímo úměrná počtu návštěvníků. Takže hurá na novinky od Porsche, Ferrari, Lamborghini, Lexusu, Volva, Fordu, Mazdy, Audi, BMW či Mercedesu, nezapomeňte také navštívit stánek Rinspeedu, kde si můžete prohlédnout první podvodní vůz na světě.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Siems & Klein
Standox
Iveco Czech Republic, a.s.
Mitsubishi Motors Česká republika