AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Interaction s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.


Chrysler Grand Voyager: Americká klasika

Se svými minivany založil Chrysler začátkem 8O. let zcela nový segment. V USA je dodnes jeho neohroženým vládcem.

Novinka, kterou český dovozce uvedl na náš trh, je již pátou generací jednoprostorových vozů skupiny Chrysler. Na rozdíl od svého předchůdce je k dispozici pouze v dlouhém provedení Grand Voyager a je skutečným importem z USA, neboť výroba v Rakousku byla zastavena.

V tomto segmentu jedinečnými jsou systémy sedadel Swivel'n Go (otočná křesla ve druhé řadě včetně integrovaného stolku), Stow'n Go (sedadla druhé řady sklopná do podlahy) a elektrické sklápení sedadel třetí řady do podlahy. Od verzí Touring a Limited se standardně dodává elektrické otvírání a zavírání bočních posuvných dveří a zadního výklopného víka. Na přání si lze objednat zábavní multimediální systém se dvěma výklopnými dipleji LCD 8", přehrávačem DVD, dálkovým ovládáním a bezdrátovými sluchátky.

V porovnání s předchůdcem se citelně zlepšily jízdní vlastnosti díky novému řízení, zdokonalené brzdové soustavě a upravené zadní nápravě. Poprvé se do Grand Voyagera montují šestistupňové samočinné převodovky. Na výběr jsou dva motory 2.8 CRD (120 kW/163 k) a 3.8 V6 (142 kW/193 k) za shodné ceny 945 000 Kč (LX), 1 040 000 Kč (Touring) nebo 1 215 000 Kč (Limited).

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.
Toplac s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
BMW Group Česká republika