AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
Auto Fit, spol. s r.o.


Mazda6 a Ford Focus ST: Nové ceny na českém trhu

Zatímco Modrý ovál vybavil svůj nejprodávanější hatchback kinetickým designem, japonská automobilka vyrobila rovnou zcela nový vůz. A jelikož spadají pod jeden koncern, přicházejí s novými cenami ve stejnou dobu.

Ford i Mazda možná spadají do jednoho koncernu, ale to rozhodně nevylučuje mnohdy až bratrovražedné souboje. Týká se to především novinky v podobě Mazdy6, která již nemá nic společného s novým Mondeem, ačkoliv by se tak na první pohled mohlo zdát. Jenže pod novou Šestkou jsou podepsaní lidé zodpovědní za famózní MX-5, tudíž se dá předpokládat, že bude daleko více sportovnější než Mondeo, které se pokouší (a velmi úspěšně) o vstup do prémiové ligy.

To ovšem neznamená, že by Mazda6 trpěla nedostatkem komfortu. Právě naopak, japonské vozy jsou známé svou bohatou výbavou již v základu, což novinka naprosto potvrzuje. Základní verzi s benzinovým motorem 1.8 si tak můžete pořídit již za 609.900 korun, na vrcholu stojí model 2.5 ve výbavě GT za 794.900 Kč. To je jen o trochu více než za třídvéřové provedení Fordu Focus ST, jehož cena se sice nezměnila (stojí 769.990 korun), výbava ovšem ano. Nyní do ní spadá především bezklíčové startování a otevírání vozu, samočinná aktivace světel či chytrý systém víčka nádrže EasyFuel, který zabraňuje načerpání špatného paliva.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.
auto MOTOL BENI a. s.
Scania Czech Republic s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika