AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Siems & Klein
ContiTrade Services s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Mercedes GLK a Sex ve městě

Mercedes GLK a Sex ve městě

Může se to zdát neuvěřitelné, ale čím dál tím více automobilek začíná využívat stříbrné plátno pro představení svých nových modelů. Po Fordu Mondeo v Casino Royale se tak ve filmovém zpracování populárního seriálu Sex ve městě objeví i nová studie třícípé

Mohutná SUV dnes patří k ženám, stejně jako třeba domácí bramborový salát k Vánocům. A čím dražší a krásnější tyto vozy jsou, tím více něhy bývá uvnitř. Takový je i případ nového Mercedesu-Benz GLK, jehož první fotografie již automobilka do světa vypustila, ovšem s plnou parádou se vůz předvede někde zcela jinde – a sice v právě natáčeném filmu Sex ve městě. Jeho zářivě bílá barva jde blonďaté novinářce Carrie opravdu k pleti, stejně jako se dostatečný zdá i výkon 170 koní vycházející z 2,2litrového turbodieselu. Neustále stoupající ceny ropy se totiž začínají projevovat i ve Spojených státech a tak není divu, že automobilky skočily do „nové dieselové revoluce“ rovnýma nohama.

Studie Vision GLK Freeside představená na autosalonu v Detroitu je podle zdrojů z automobilky již velmi blízká produkční verzi, těšit se tak můžete na pohon všech kol 4MATIC, sedmistupňovou automatickou převodovku 7G-TRONIC nebo již zmiňovaný turbodieselový motor, ovšem doplněný technologií BLUETEC snižující emise na minimum. Podle všech předpokladů by se nový kompaktní a luxusní crossover měl objevit v prodeji již na podzim tohoto roku, přičemž cena by měla být namířena proti BMW X3. Počítejte tedy přibližně s jeden a půl milionem korun za slušně vybavený model.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.