AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz


Nová pneumatika Bridgestone Dueler A/T 001 4x4

Odolný specialista do terénu, který nenechá řidiče na holičkách ani na asfaltu.

Bridgestone, největší společnost na světě pro výrobu pneumatik a gumárenských produktů, rozšiřuje svou prémiovou řadu DUELER 4×4 představením pneumatiky Dueler A/T 001. Tato odolná celoroční terénní pneumatika nečiní žádné kompromisy ani v oblasti provozních vlastností na silnici.

Pneumatika Dueler A/T 001 s velmi vyváženými provozními vlastnostmi používá vyspělou konstrukci bloků dezénu a technologie směsí společnosti Bridgestone, aby poskytovala fanouškům terénní jízdy potřebnou trakci na nezpevněných cestách nebo v blátě a zároveň také skvělou ovladatelnost po návratu na silnice v jakémkoli počasí po celý rok.

„Řada pneumatik Bridgestone DUELER si vybudovala silné postavení na trhu pneumatik pro vozidla s pohonem 4×4, a to u samotných motoristů i u zákazníků z řad výrobců vozidel,“ říká Jerome Boulet, ředitel produktového marketingu ve společnosti Bridgestone Europe NV/SA. „Nová pneumatika DUELER A/T 001 posílí tuto pověst svými vyváženými vlastnostmi s vynikající trakcí v terénu a znamenitou ovladatelností na silnici. Tato pneumatika je díky své lehčí konstrukci také ohleduplnější k životnímu prostředí.“

Trakce v terénu, ovladatelnost na mokré vozovce

Pneumatika Dueler A/T 001 osloví evropské řidiče vozidel s pohonem všech kol (4×4), kteří se v rámci svých pracovních aktivit nebo ve svém volném čase vydávají občas i do terénu. Užívají si jízdy v nádherné přírodě, ale celkově ujedou více kilometrů na silnici. Jejich typickými vozidly s pohonem všech kol jsou například Land Rover Defender, Jeep Wrangler, Mercedes-Benz Třídy G nebo Toyota Hilux.

Inženýři společnosti Bridgestone se postarali o to, aby pneumatika Dueler A/T 001 splnila svou odolností a dlouhou životností očekávání spojovaná s pneumatikou Dueler A/T 694, kterou nahrazuje. Také optimalizovali geometrii bloků v dezénu a tuhost směsi s cílem dosáhnout lepší trakce ve všech terénních podmínkách včetně sněhu a bláta (1).

Fanoušci terénních vozů ocení atraktivní vzhled bloků v dezénu a bočnic, které nesou certifikovaný alpský symbol – tří horských štítů a sněhové vločky (3P-MSF: Three Peak Mountain Snow Flake), dokládající vlastnosti pro celoroční provoz.

Na silnici nebudou řidiči na pochybách o tom, že se jedná o prémiovou pneumatiku Bridgestone. Reakce vozidla na pohyby volantu jsou okamžité a pohotové, ovladatelnost v zatáčkách je vynikající a z hlediska jízdního komfortu je jízda ještě plynulejší a tišší než s pneumatikou Dueler A/T 694. Nový design lamel a drážek odvádí vodu ze styčné plochy ještě rychleji, a zaručuje tak suverénní brzdění na mokru.

Pneumatika Dueler A/T 001 od ledna 2017 postupně nahrazuje pneumatiku Dueler A/T 694 na všech evropských trzích. Zpočátku bude nabízena ve 23 rozměrech pro kola s průměrem ráfku 15“ až 18“, které pokrývají více než 50 % evropské poptávky po pneumatikách pro vozidla s pohonem všech kol (4×4).

(1) V porovnání s předchůdcem. Na základě interních testů, které se uskutečnily v prosinci 2015/lednu 2016 s pneumatikami rozměru 265/70 R 16.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
Scania Czech Republic s.r.o.