AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Interaction s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


Dosud nevídaný výkon: nový smart BRABUS

Vrcholná verze s výkonem 80 kW/109 k přijde v létě.

Nový smart BRABUS patří s výkonem 80 kW/109 k mezi nejsportovnější vozy ve svém segmentu. Kromě výkonného motoru přeplňovaného turbodmychadlem k tomu přispívá sportovní podvozek BRABUS Performance se speciálně nastaveným stabilizačním systémem ESP®, posilovač řízení se sportovní charakteristikou a sportovní verze dvouspojkové převodovky twinamic s funkcí race-start. Ke standardní výbavě patří rovněž sportovní vzhled exteriéru a interiéru. Nový smart BRABUS je k dispozici ve verzích fortwo, fortwo cabrio a forfour a svou světovou premiéru oslavil na autosalonu v Pekingu (25. dubna až 4. května 2016). První vozy se objeví u evropských prodejců v červenci 2016.

Přejete si ještě o trochu více potěšení z jízdy? Žádný sériově vyráběný smart nebyl dosud tak výkonný jako nové modely smart BRABUS. V porovnání s předchůdcem vzrostl největší výkon a maximální točivý moment o 5 kW, resp. 23 N.m na 80 kW/109 k při 5750 1/min a 170 N.m při 2000 1/min. Patřičně sportovní jsou rovněž jízdní výkony: smart BRABUS fortwo zrychlí z 0 na 100 km/h za 9,5 sekundy a smart BRABUS forfour může jet rychlostí až 180 km/h.

Výkonnější motor přeplňovaný turbodmychadlem není však jedinou technickou lahůdkou. Ke sportovním jízdním vlastnostem přispívají následující rozsáhlé úpravy:

  • Tlak paliva byl zvýšen o 2 bary. Přívod vzduchu do motoru byl optimalizován.
  • Pružiny a tlumiče sportovního podvozku BRABUS Performance jsou v porovnání se sportovním podvozkem BRABUS o 20 procent tužší, příčný zkrutný stabilizátor na přední nápravě snižuje boční náklon o 9 %, ESP® je speciálně nastaveno.
  • Sportovně nastavené řízení s přímou charakteristikou, posilovačem řízení závislým na rychlosti jízdy a variabilním převodem řízení disponuje speciálně pro model smart BRABUS zvýšeným vratným momentem. Řízení tak poskytuje ještě preciznější informace o aktuální adhezi pneumatik a zvyšuje intenzitu spojení mezi řidičem a vozidlem. Výsledkem je ještě lepší ovladatelnost vozidla a větší potěšení z jízdy.
  • Šestistupňová dvouspojková převodovka twinamic má sportovní charakter díky až o 40 procent kratší reakční době a kratším převodům v porovnání s verzí o výkonu 66 kW. Navíc disponuje funkcí race-start, která při rozjezdu z klidu automaticky nastaví optimální otáčky a prokluz spojky, aby bylo dosaženo maximálního zrychlení. Chce-li řidič použít funkci race-start, musí pouze uvolnit pedál brzdy poté, co jej předtím sešlápl společně s pedálem plynu.
  • Sportovní výfuková soustava BRABUS byla optimalizována z hlediska zpětného tlaku.

Sportovní vrcholné modely aktuální generace vozů smart jsou vizuálně nápadné matně šedým zadním difuzorem s chromovanými koncovkami výfukové soustavy a šedými, strojově leštěnými a matně lakovanými koly BRABUS Monoblock IX z lehké slitiny. U modelu smart fortwo jsou na nich namontovány sportovní pneumatiky Yokohama s rozměry 185/50 R 16 H (vpředu) a 205/40 R 17 H (vzadu). Pro model smart forfour platí rozměry 185/45 R 17 H (vpředu) a 205/40 R 17 H (vzadu). Všechny modely smart BRABUS jsou standardně vybaveny uzavíratelnou odkládací schránkou před sedadlem spolujezdce, paketem Cool & Audio a upozorňováním na nedostatečný odstup. Modely smart BRABUS fortwo coupé a forfour disponují navíc panoramatickým střešním oknem.

smart BRABUS Xclusive: nová prémiová výbava

Nová highendová výbavová varianta BRABUS Xclusive přináší do městských ulic ještě více sportovní elegance. Mezi její výjimečné znaky patří:

  • Sportovní sedadla BRABUS čalouněná kombinací perforovaná kůže Nappa/černá kůže se specifickým šedým ozdobným prošíváním
  • Přístrojová deska BRABUS s kombinací materiálů umělá kůže/tkanina
  • Přídavné přístroje BRABUS s hodinami a otáčkoměrem
  • Podlahové rohože BRABUS
  • Logo Xclusive v rohu u paty vnějšího zpětného zrcátka, resp. na střešním sloupku B

Model BRABUS Xclusive je kromě toho standardně vybaven paketem LED & Sensor, vyhříváním sedadel řidiče a spolujezdce a ve verzi smart forfour sedadly readyspace vzadu s odnímatelnou schránkou pro zavazadla.

Dlouholetá spolupráce: smart-BRABUS GmbH

Společnost smart-BRABUS GmbH je společným podnikem značek smart a BRABUS, který je synonymem zušlechťování vozidel na nejvyšší úrovni. V uplynulých dvanácti letech se více než 60 000 zákazníků rozhodlo pro produkty, které byly vyvinuty nebo vyrobeny ve spolupráci s inženýry značky BRABUS.

Nabídka individualizace smart BRABUS tailor made umožňuje kreativním zákazníkům nakonfigurovat si vůz značky smart zcela podle vlastních představ.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Interaction s.r.o.
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
Siems & Klein