AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein


Vývoj nové Škody Superb finišuje

Připravovaný nástupce velkých sedanů Škoda Superb prochází poslední fází vývoje, jejíž součástí jsou testovací jízdy v extrémních podmínkách.

Prototypy nového Superbu, vybavené lehkou kamufláží, představil v Kalifornii vybraným zástupcům tisku Dr. Eckhard Scholz, člen představenstva Škody Auto odpovědný za oblast technického vývoje, který uvedl: „Nový Superb je výjimečný vůz a přináší řadu technických novinek a zajímavých řešení. Proto jsme zvolili i tuto netradiční formu prezentace.“ Vývoj nového Superbu probíhá na plné obrátky v Mladé Boleslavi tak, aby mohla být vlajková loď značky Škoda představena na autosalonu v Ženevě na jaře příštího roku.

Technické detaily o této novince včetně nové palety nabízených motorů výrobce zveřejní až při oficiální světové premiéře, ale už nyní představitelé Škody Auto s předstihem prozradili, že v Údolí smrti testované prototypy měly pod kapotou zážehové čtyřválce 1.8 TSI/118 kW (160 k) s přímým vstřikováním benzinu a přeplňováním výfukovým turbodmychadlem. Motor 1.8 TSI pochází z nové koncernové rodiny EA888 a montuje se již mimo jiné také do Škody Octavie (premiéru měl tento motor začátkem letošního roku v Audi A3). Z dalších prvků výbavy a technických lahůdek se prý mohou zákazníci těšit na bi-xenonové světlomety s aktivními funkcemi AFS (natáčení a adaptivní směrování světelného paprsku) včetně výsuvných integrovaných ostřikovačů světlometů, dále na čidlo automatického spouštění stíračů a na nový přístrojový panel s displejem Maxi DOT.

Autor: -mk-

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
Standox