AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


Land Rover nadělil fanouškům limitované edice Defenderu

Značka Land Rover využije rok 2015 k oslavám kultovní ikony LR Defenderu.

Výroba tohoto vozu ve Velké Británii totiž vstupuje do závěrečné fáze. Tento model ale úplně nekončí. Na trh přijde celá nová řada. V rámci oslav se společnost vrátila na pláž Red Wharf Bay v Anglesey, kde všechno začalo. Vytvořila kilometrovou kresbu v písku pomocí šesti Land Roverů a k potěšení všech fanoušků oznámila uvedení tří limitovaných edic této legendy do prodeje. Kresba je připomínkou okamžiku z roku 1947. Maurice Wilks, technický ředitel společnosti Rover, tady poprvé načrtl tvar původního Land Roveru a představil nápad svému bratru Spencerovi, generálnímu řediteli téže firmy.
„Můj otec se sešel se svým bratrem na pláži Red Wharf Bay a do písku nakreslil, jak by podle něho mohl vypadat Land Rover,“ řekl Stephen Wilks, Mauricův syn. „Tím to všechno začalo, tak se zrodila značka Land Rover.“

Wilksova rodina vlastnila půdu na velšském ostrově a Maurice chtěl všestranné vozidlo, které by mohlo sloužit jako lehký tahač a terénní vůz dohromady. Jeho průkopnický návrh byl pokřtěn „Land Rover“.

K vytvoření obrovského obrazce v zátoce Red Wharf Bay bylo zapotřebí šest Land Roverů. Každý z nich táhl třiceticentime­trovou zemědělskou bránu, pomocí které byla do písku nakreslena nezaměnitelná silueta Defenderu. Vybrané vozy mapují vývoj modelu Defender od jeho uvedení v roce 1948 až do současnosti.

Land Rovery Series I, II a III doplnily na pláži verze Ninety z 80. let, Defender 90 Hard Top a Defender 110 Station Wagon. Model Series II kdysi patřil Wilksově rodině a u připomínky historického okamžiku v podání jejich otců se této události zúčastnili bratranci Stephen a Nick Wilksovi, synové Maurice a Spencera Wilksových.

Událost byla zároveň premiérou třech limitovaných verzí modelu Defender. Každá z nich vyjadřuje odlišnou podstatu charakteru této ikony. Edice Heritage a Adventure jsou poháněny vznětovým motorem Land Rover o objemu 2,2 litru. Oba modely je možné objednávat od března 2015.

Limitované edice Defenderu

„Chtěli jsme připomenout konec výroby modelu Defender v Solihullu speciální edicí, ale vymyslet jedinou identitu bylo nemožné. Proto jsme vyvinuli tři velmi odlišné modely Defenderu, které odráží jeho sílu a charakter,“ řekl Nick Rogers, Land Rover Vehicle Line Director. „Ať už naši zákazníci chtějí oslavit odkaz značky Land Rover nebo touží po pořádném dobrodružství, bude zde limitovaná edice Defenderu, která bude připravena jejich přání vyplnit.“

Edice Heritage je inspirována původními modely Land Roveru a spojuje nostalgické designové prvky s komfortem moderního vozu. Bude k dostání na vybraných trzích a poznáte ji podle laku Grasmere Green, kontrastní bílé střechy, masky chladiče Heritage a označením HUE 166. To připomíná registrační značku historicky prvního předprodukčního Land Roveru přezdívaného „Huey“. První dodávky vozů se k zákazníkům dostanou v srpnu 2015.

V srpnu se u prodejců objeví také další edice Adventure. Ta je zacílena na zákazníky, kteří milují přírodu a vyznávají pro Defender typický postoj „vyrazit kamkoli, dělat cokoli“ (v originále „go anywhere, do anything“). Je dodávána s dodatečnou ochranou podvozku a pneumatikami Goodyear MT/R. Edice Adventure má výrazné dekorační fólie na karoserii a interiér čalouněný kůží.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Iveco Czech Republic, a.s.
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
Mitsubishi Motors Česká republika