AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.


Kia zahájila prodej nového elektromobilu Soul EV

Jediný elektromobil se zárukou 7 let/150 000 km. V nabídce s elektromotorem o výkonu 81,4 kW (točivý moment 285 N.m). Nejdelší dojezd 212 km.

Společnost KIA MOTORS CZECH dnes odstartovala prodej zcela nového elektromobilu Kia Soul EV. Praktický vůz určený převážně do městského provozu prezentuje řadu inovativních technologií – nová technika topení, ventilace, klimatizace snižující spotřebu energie, akumulátor s nejvyšší hustotou energie ve své třídě a řadu dalších novinek. První elektromobil Kia s pohonem předních kol, dojezdem 212 km a elektromotorem o výkonu 81,4 kW (točivý moment 285 N.m) nabízí zrychlení z 0 na 100 km/h za necelých 11,2 s a maximální rychlost 145 km/h a patří do segmentu B-SUV.

Soul EV přebírá kultovní designérský styl druhé generace řady Kia Soul, která získala mnohá ocenění za design. Elektromobil je unikátní svým vnitřním prostorem, který byl zachován na úrovni modelu Soul se spalovacím motorem. Jediná změna se dotkla prostoru pro nohy na zadních sedadlech, kde se o 8 cm zvýšila podlaha. Rozměry karoserie zůstaly též beze změny: délka 4140 mm, výška 1600 mm, šířka 1800 mm, rozvor náprav 2570 mm.

Kia Soul EV je držitelem ekologického certifikátu LCA, uděleného společností TÜV Nord, a potvrzuje tak vynikající ekologické vlastnosti s minimálním dopadem na životní prostředí po celou dobu životnosti vozu. Elektromobil, jehož domovem je městský provoz, splňuje požadavky obyvatel na každodenní dopravu díky rekordně dlouhému dojezdu, prostornému interiéru a velkorysému zavazadlovému prostoru o objemu 281 litrů.

Dle typu veřejné nabíjecí stanice bude možné Soul EV nabít na 80 procent kapacity akumulátoru za 5 hodin. V případě rychlonabíjecí stanice se potřebná doba zkracuje na pouhých 33 minut. Z běžné domácí zásuvky je čas pro 100% nabití elektromobilu prodloužen na 12 hodin.

„V České republice chceme tento vůz nabízet hlavně těm zákazníkům, kteří mají ekologické smýšlení. Primárně se jedná o firemní klientelu, a již dnes evidujeme poptávku od řady z nich. Mezi ně patří energetické společnosti, firmy zabývající se elektronikou a také takzvaně zelené společnosti,“ říká Vlastimil Čepička, generální ředitel společnosti KIA MOTORS CZECH.

„Poptávka po našem elektromobilu celosvětově převyšuje nabídku, a tak v horizontu jednoho roku počítáme s prodejem v řádu jednotek kusů,“ řekl Arnošt Barna, obchodní ředitel společnosti KIA MOTORS CZECH.

Soul EV je nabízen s jedinečnou zárukou Kia na 7 let/150 000 km. Stává se tak jediným elektromobilem nabízeným s takto rozsáhlým záručním krytím.

Kia Soul EV bude v České republice nabízena ve třech variantách dvoubarevného provedení a jednou specifikací. Bohatá výbava Premium obsahuje: automatickou klimatizaci, integrovaný 8“ navigační systém s DAB, 16“ kola z lehké slitiny, diody LED pro denní svícení, sdružené zadní svítilny LED, projekční tlumené a dálkové světlomety, přední mlhové světlomety, 3,5“ displej OLED na přístrojové desce, tempomat s omezovačem rychlosti, vyhřívaný volant obšitý kůží, vyhřívaná přední sedadla, elektrické ovládání předních a zadních oken, elektricky ovládaná, vyhřívaná a sklopná vnější zpětná zrcátka, parkovací senzory vpředu a vzadu, parkovací kamera, osm airbagů, ESP, ABS, BAS, EBD, VSM, TCS, HAC, TPMS.

Model Soul EV ve výbavě Premium bude nabízen za 849 980 korun. Součástí nabídky je i výbava na přání Paket Seat, která za příplatek 25 000 korun nabízí sedadla čalouněná světlou kůží, vícestupňové funkce vyhřívání a odvětrávání předních sedadel a vyhřívání zadních sedadel. Dvoubarevné provedení karoserie je zahrnuto v ceně vozu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.
auto MOTOL BENI a. s.
Auto Fit, spol. s r.o.