AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


Nissan představuje novou modelovou řadu Pulsar

Nová technika, prostorný interiér, výroba ve Španělsku, v prodeji od podzimu 2014.

Díky nadšení společnosti Nissan pro inovace a technologie prošel v průběhu uplynulých sedmi let sektor rodinných vozů proměnou. S využitím stejných designových přístupů a originálních nápadů, které v minulosti daly vzniknout modelům Qashqai, X-Trail či NOTE, rozšiřuje nyní společnost Nissan rodinu svých modelů o nový model, kterým je rodinný hatchback Nissan Pulsar.

Model Pulsar v sobě spojuje výrazný design, technické inovace a prostornost interiéru. Segment C tak obohacuje o všechny důvěrně známé kvality značky Nissan v novém stylovém provedení.

Uvedením modelu Pulsar dává společnost Nissan jasně najevo svůj záměr zpřístupňovat důmyslná řešení a technické inovace širokému okruhu zákazníků.

Jak jsou řidiči u vozů značky Nissan již zvyklí, nový Pulsar je nabitý mnoha užitečnými a praktickými technologiemi, které zajistí pohodlnou a sebejistou jízdu. Společnost Nissan je proslulá uváděním technologií, které jsou v daném segmentu novinkou. Svou pověst inovátora navíc Nissan umocňuje implementací celé řady prvků, které jsou u konkurence zpravidla vyhrazeny jen prémiovým a luxusním modelům.

Integrální součástí modelu Pulsar je i vyspělý bezpečnostní systém Nissan Safety Shield – ucelený soubor systémů a technologií, který řidiči poskytuje komplexní „záchrannou síť".

Díky tomuto vyspělému souboru užitečných a velmi pokrokových technologií mohou řidiči naplno využít potenciál modelu Pulsar a řídit vůz s naprostou jistotou. K systémům implementovaným v novém modelu Pulsar patří nouzové brzdění s detekcí překážky vpředu, rozpoznávání pohybujících se objektů, upozornění na vybočení z jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu.

Díky vytrvalému snaze společnosti Nissan zavádět do segmentů nové technologie je model Pulsar jediným vozem ve svém segmentu, který nabízí rozpoznávání pohybujících se objektů, upozornění na vybočení z jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu ve standardní výbavě minimálně jedné z verzí.

Nissan Pulsar nabízí také systém NissanConnect druhé generace, který obsahuje širokou škálu inovativních funkcí, jako je plná integrace chytrého telefonu, funkce Google® Send-to-Car a přístup k celé řadě praktických a informativních aplikací.

Další pokrokovou technologií implementovanou v novém Pulsaru jsou světlomety s technologií LED. Působivé světlomety LED, které do nabídky modelů značky Nissan pronikly již s modely Qashqai a X-Trail, vyzařují pronikavé bílé světlo, a navíc v porovnání s klasickými žárovkami spotřebují jen polovinu energie.

V souladu s inovativním přístupem společnosti Nissan a jejím záměrem snížit majitelům vozů provozní náklady jsou všechny motory pro model Pulsar vybaveny turbodmychadlem a představují ideální kombinaci výkonu a účinnosti. Zážehový motor 1.2 DIG-T se svým výkonem 115 k se doslova překonává, zatímco vznětový motor 1.5 dCi nabízí výkon 110 k a točivý moment 260 N.m. Počátkem roku 2015 se nabídka rozšíří o ještě výkonnější přeplňovaný zážehový motor o objemu 1,6 litru a výkonu 190 k.

Motory určené pro model Pulsar pokračují v úspěšném tažení společnosti Nissan za menšími rozměry a poskytují vysoký výkon při nízkých emisích. Vykazují emise CO2 pod 95 g/km. Nový Pulsar bude k dispozici i ve verzi s vyspělou bezstupňovou samočinnou převodovkou X-Tronic. Byla navržena tak, aby řidičům nabídla to nejlepší v každém režimu – zajišťuje zcela plynulý přenos výkonu při nízkých otáčkách motoru a živé, bezprostřední řazení při vyšších zátěžích.

Díky nejdelšímu rozvoru ve své třídě (2700 mm) a důmyslné konstrukci poskytuje nový Pulsar ve srovnání s konkurenčními vozy ve svém segmentu o poznání více prostoru pro nohy a ramena v zadní části vozidla. Nový Pulsar nabízí také více prostoru pro kolena (692 mm) než mnoho jeho konkurentů ze segmentu D. Přesto si však zachovává kompaktní charakter (je dlouhý 4385 mm), takže s ním lze snadno zaparkovat v těsných městských prostorách.

Díky charakteristickému motivu ve tvaru „V", který značka Nissan používá na mřížce chladiče, a výrazným a mohutným křivkám je model jednoznačně rozpoznatelný na první pohled. Nissan Pulsar byl navržen a zkonstruován pro Evropu a bude se vyrábět v závodu společnosti Nissan v Barceloně.

Vůz sdílí tytéž geny, které na silnici dodávají nepřehlédnutelnost a respekt modelům Qashqai a X-Trail. Kombinuje výrazné linie s dokonalými detaily, což mu dodává atletické a elegantní vzezření. Stejně jako jeho kolegové ze stáje crossoverů se může pochlubit mohutným objemem kol, zakřivenými bočními liniemi a plynulým profilem.

Sebejistotu a prvotřídní provedení vykazuje model Pulsar i v interiéru, kde kombinuje vysoce kvalitní materiály a jasný designový jazyk s nadstandardní úrovní výbavy.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Siems & Klein
BOSCH
Toplac s.r.o.