AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


Nové BMW M4 Cabrio: Nová dimenze estetiky a výkonnosti

Příchod BMW M4 Cabrio je dalším rozšířením řady legendárních sportovních vozů BMW M GmbH.

BMW M4 Cabrio přichází s dynamikou modelů BMW M3 Sedan a BMW M4 Coupé, k ní však přidává osobitý styl a charakter, který se opírá o fascinaci ze sportovní jízdy s otevřenou karoserií. Nový model navazuje na dlouhou tradici BMW M GmbH v tomto segmentu, jde již o pátou generaci tohoto modelu, který novou kapitolu otevírá pod jménem „M4 Cabrio“.

BMW M4 Cabrio sdílí tvary s otevřeným BMW řady 4 Cabrio. Design tohoto modelu se vyznačuje velmi působivou siluetou s vyváženými proporcemi, což platí jak pro situaci se staženou pevnou skládací střechou, tak po jejím roztažení nad prostor pro posádku. BMW M4 Cabrio však přichází se specifickými M detaily, mezi něž patří například typické vyboulení kapoty motoru, unikátně tvarovaná vnější zpětná zrcátka nebo rozšířené přední i zadní blatníky, které obepínají 18palcová kovaná (na přání 19palcová) kola. To vše nový model jasně řadí do rodiny modelů M3/M4.

Nové BMW M4 Cabrio pohání nově vyvinutý řadový šestiválec BMW M TwinPower Turbo s vysokootáčkovým charakterem, který se již představil v typech M3 Sedan a M4 Coupé. Motor s objemem 3,0 l disponuje nejvyšším výkonem 317 kW/431 k a točivým momentem 550 N.m, který je k dispozici ve velmi širokém rozsahu otáček. Výjimečná dynamika je nasnadě, BMW M4 Cabrio je připraveno z klidu na 100 km/h zrychlit během 4,4 s (s na přání dodávanou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou M DTC Drivelogic).

Stejně jako je tomu u typů BMW M3 Sedan a BMW M4 Coupé, také verzí BMW M4 Cabrio doslova prostupuje přístup inteligentního snižování hmotnosti. Například kapota motoru a přední blatníky jsou vyrobené z hliníku, rovněž tak mnoho dílů specificky navrženého podvozku. Pro zvýšení tuhosti při minimální hmotnosti BMW M4 Cabrio na určitých místech používá díly z uhlíkových kompozitů. Jedním příkladem za všechny je například aplikace hnacího spojovacího hřídele z uhlíkových kompozitů, vyrobeného z jednoho kusu. Dalším příkladem je unikátní vzpěra z uhlíkového kompozitu v motorovém prostoru, která váží jen 1,5 kg a zajišťuje výrazné zvýšení tuhosti celé přední části, a tím i další zlepšení přesnosti ovládání a zpětné vazby.

BMW M4 Cabrio je vybaveno třídílnou pevnou skládací střechou, která je na vnitřní straně kompletně čalouněná a vyznačuje se účinnou hlukovou i tepelnou izolací. Střechu lze během 20 sekund složit pouhým stiskem tlačítka, a to až do rychlosti jízdy 18 km/h.

Kromě bohaté standardní výbavy lze BMW M4 Cabrio dále vybavit mnoha velmi atraktivními prvky, jež posílí jeho osobitost, dynamické vlastnosti, případně komfort. To vše doplňuje i nabídka z programu BMW Individual, která unikátní charakter tohoto vozu dále vytříbí. Připraveny jsou speciální barvy a materiály, které lze naspecifikovat přesně podle přání každého zákazníka.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Siems & Klein
Standox