AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Interaction s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Honda na Ženevském autosalonu

Honda na Ženevském autosalonu

Prototyp modelu Honda Civic Type R je připraven na světovou premiéru, která se uskuteční na Ženevském autosalonu 2014.

Společnost Honda zveřejnila přehled modelů, které vystaví na autosalonu v Ženevě. Návštěvníci se mohou těšit na světovou premiéru prototypu Civic Type R Concept, evropskou premiéru prototypu Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) Concept, podrobnější informace o poháněcím ústrojí modelu NSX a na závodní speciál Civic pro Mistrovství světa cestovních vozů 2014.

Závodní vůz pro každého – Civic Type R Concept

Hlavním lákadlem účasti značky Honda na Ženevském autosalonu 2014 bude světová premiéra prototypu Civic Type R Concept, který přibližuje vzhled exteriéru netrpělivě očekávané produkční verze, jež bude představena v roce 2015. Výrazné a expresivní proporce vozu, o němž konstruktéři hovoří jako o „závodním automobilu pro běžné silnice“, odrážejí špičkové výkonové parametry, jimiž jsou vozy Type R pověstné.

Vedoucí pozice v oblasti pokročilých technologií – FCEV Concept

Poprvé se v Evropě představí prototyp FCEV Concept, který dále posiluje vedoucí pozici značky Honda v oblasti vývoje pokročilých technologií. Elegantní a aerodynamické proporce tohoto prototypu přibližují možný stylistický směr příští generace vozu Honda poháněného palivovými články, který bude v roce 2015 uveden na trh v USA a v Japonsku a o něco později i v Evropě.

Pokračující vývoj – Honda NSX

V rámci výstavní premiéry značka Honda zveřejní informace o uspořádání hnacího ústrojí nového supersportovního modelu NSX. Vůz bude vybaven podélně umístěným motorem V6 s přímým vstřikováním paliva, jehož přeplňování bude zajištěno 2 turbodmychadly. Tomuto agregátu bude sekundovat nejmodernější hybridní systém Honda Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive™) se 3 elektromotory.

Atmosféra automobilových závodů – speciál Civic pro Mistrovství světa cestovních vozů 2014

Po loňském zisku Poháru konstruktérů v rámci Mistrovství světa cestovních vozů představí Honda podobu vozu Civic WTCC pro rok 2014. Jako připomínka dlouhé historie působení značky ve Formuli 1 bude na stánku vystaven monopost RA271, který v roce 1964 debutoval na Velké ceně Německa na Nürburgringu. K vidění bude také rekordní přeplňovaný motor RA168E, který dominoval sezóně 1988.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
BOSCH