AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.


Nový pomocník pro zkušebnu WITTE

Zkušební technici ve WITTE Automotive a kvalitáři nejdecké vstřikovny plastů mají k dispozici nového pomocníka při ověřování kvality granulátu. Plastometr slouží k otestování vzorků různých druhů granulátu přímo od dodavatele nebo plastových výlisků.

Prvním krokem pro tuto zkoušku náročnou na preciznost provedení a zkušenosti technika, který index toku taveniny měří, je předsušení materiálu. K tomu používáme novou sušičku granulátu, což trvá v průměru dvě hodiny.

Následně změříme index toku taveniny, hmotnostní nebo objemový. Pokud testujeme již jednou tavený granulát z hotového výlisku, musíme nejdříve výrobek rozemlít na strukturu granulátu, a poté provádíme zkoušku v plastometru. Výsledky testů jsou důležitou informací pro techniky kvality ve vstřikovně plastů. Nové testy, které jsou díky plastometru možné, pomáhají WITTE Automotive včas zjistit případné nedostatky v kvalitě dodaného granulátu.

Společnost WITTE dlouhodobě investuje do profesionálního vybavení zkušebny, která má významné postavení v procesu vývoje a výroby zamykacích systémů a klik. Jen hodnota plastometru a doplňkového vybavení se blíží 300 000 Kč. Práce se špičkovými přístroji a přípravky vyžaduje také vysoce kvalifikované odborníky. Zkušební technici se rekrutují z absolventů středních technických škol i univerzit.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Siems & Klein
Toplac s.r.o.