AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz


Nová třída V: Mercedes mezi velkoprostorovými vozy

S novou třídou V se příští rok postaví na start Mercedes mezi velkoprostoro­vými vozy.

Nástupce modelu Viano bude od roku 2014 plnit roli největšího člena rodiny osobních vozů Mercedes-Benz – samozřejmě opět s jasným cílem, nově definovat měřítka ve své třídě. Nová třída V proto zkombinuje vynikající nabídku místa a všestrannou funkčnost s typickou atmosférou mimořádné kvality, vytříbenou estetikou, nedostižným komfortem a příkladnou bezpečností, jimiž se vyznačují automobily s hvězdou. To vše dohromady činí z nové třídy V ideální vůz pro velké rodiny, lidi s aktivním životním stylem a provozovatele osobní dopravy, kteří chtějí ve všech směrech zažívat a nabízet jen to nejlepší.

Interiér nové třídy V je vybaven velmi kvalitními materiály a navržen ve stylu osobních vozů Mercedes-Benz. Důsledně proto ztělesňuje nezaměnitelnou filozofii designu osobních vozů Mercedes-Benz, založenou na smyslné přesnosti. Typická hra kontrastů tvořených organickými plochami a jasnými liniemi, jakož i teplými a studenými barevnými odstíny zprostředkovává neobvyklou harmonii a podtrhuje atmosféru vysoké kvality. Je to dokonalé souznění funkčnosti a emocí. Moderně pojatý interiér je završen decentním dekoračním osvětlením ve třech barevných odstínech. Mercedes-Benz realizoval u třídy V v ještě větší míře principy designu osobních vozů a zároveň posunul kvalitu a estetiku na novou úroveň, která je v tomto segmentu výjimečná.

„Interiér naší nové třídy V kombinuje mimořádnou nabídku místa a maximální variabilitu s elegancí a vysokou kvalitou na úrovni nejlepších osobních vozů. Pro mě je nová třída V skutečným všestranným talentem, který nemá v tomto segmentu obdoby,“ říká Volker Mornhinweg, vedoucí divize Mercedes-Benz Vans.

Vnitřní design: Vizuální dojem rozlehlosti a atmosféra vysoké kvality

Mimořádně poutavá je dynamicky tvarovaná přístrojová deska, která je rozdělena na dvě části a zdůrazňuje šířku interiéru. Horní a spodní části jsou od sebe odděleny velkoryse dimenzovaným trojrozměrným ozdobným obložením, které přispívá k vizuálnímu dojmu rozlehlosti a spoluvytváří atmosféru vysoké kvality. Spodní část je dramaticky tvarovaná jako plastické výtvarné dílo, což posiluje vnímání velkorysého prostoru a zároveň vyvolává pocit lehkosti. Poprvé v této třídě může být horní část přístrojové desky na přání potažená kůží s náročně zpracovaným ozdobným stehováním, které dodává interiéru charakter ruční výroby. Precizní ozdobné stehování se nachází také na kůží čalouněných sedadlech, loketních opěrkách a prostředních částech bočních výplní stěn, čímž je zdůrazněná vysoká hodnota celého interiéru vozidla.

Dojem vysoké kvality a modernosti je umocněn charakteristickými ovládacími prvky a přístroji z osobních vozů Mercedes-Benz, mezi něž patří volně situovaný centrální displej, kruhové výdechy ventilační soustavy, multifunkční volant s 12 tlačítky a páka voliče DIRECT SELECT, doplněná páčkami na volantu pro manuální řazení samočinné převodovky. Další lahůdkou je centrální ovládací jednotka s otočným voličem a inovativním touchpadem. Jeho prostřednictvím lze ovládat veškeré telematické funkce gesty jako u chytrého telefonu, nebo zadáváním písmen a znaků. Další novinkou v segmentu třídy V je standardně dodávaný kůží obšitý volant.

Jedinečný komfort díky inteligentní klimatizaci

K jedinečnému komfortu a pohodlí každého jednotlivého cestujícího přispívá rovněž zdokonalená automatická klimatizace THERMOTRONIC se zvýšeným výkonem, která stanovuje nová měřítka z hlediska přizpůsobivosti automatického provozu individuálním přáním cestujících. Třída V nabízí jako jediný vůz ve svém segmentu, mimo jiné, i tři různé režimy ventilace pro individuální regulaci klimatizace, automatické zapínání vnitřní recirkulace vzduchu při vjezdu do tunelu a rozdělování chladného vzduchu na stranu řidiče a spolujezdce, přičemž intenzita režimů ventilace se automaticky řídí podle postavení slunce.

Samostatně otvíratelné zadní okno a dvojitá podlaha zavazadlového prostoru

K pohodlnému nakládání a vykládání zavazadel přispívá ve třídě V další novinka, která je v tomto segmentu jedinečná – samostatně otvíratelné zadní okno, které je zavěšeno na horním rámu zadní výklopné stěny. Okno lze otvírat a zavírat nezávisle na zadní výklopné stěně. To usnadňuje nakládání a vykládání hned ve dvou ohledech. Jednak vznikne druhá ložná plocha a za druhé není nutné otvírat rozměrné zadní „dveře“, což je výhodné především v těsných prostorech.

Nejnovější generace systému COMAND Online a audiosystému Burmester®

Pro novou třídu V jsou k dispozici tři informační a zábavní systémy, které nabízejí nejmodernější řešení ušité na míru každému požadavku i finančním možnostem: Audio 20 USB (standardně), Audio 20 CD a jako nejvyšší úroveň výbavy COMAND Online, plně integrovaný multimediální systém s navigačním systémem vybaveným pevným diskem o kapacitě 80 GB, mechanikou DVD, přístupem k internetu a četnými doplňkovými funkcemi. Nejnovější generace systému COMAND Online se vyznačuje fotorealistickým zobrazováním map, užitečnými aplikacemi, doplňkovým profilem Bluetooth®, například pro přístup k internetu prostřednictvím iPhonu®, jakož i příjmem dopravního zpravodajství v reálném čase.

Zcela výjimečný prostorový zvuk vytváří na přání dodávaný audiosystém Burmester® Surround Sound System. Zvuková aparatura vyladěná optimálně na vnitřní prostor vozidla vytváří prvotřídní „potěšení pro uši“ pomocí 16 vysokovýkonných reproduktorů včetně bassreflexového boxu a 10kanálového zesilovače DSP s celkovým výstupním výkonem 640 W. Třída V posouvá laťku s novým systémem COMAND Online a audiosystémem Burmester® na novou úroveň v oblastech navigace, přístupu k internetu a potěšení z poslechu hudby.

Rozsáhlá bezpečnostní výbava

Dalším výjimečným rysem třídy V je její rozsáhlá bezpečnostní výbava, do níž patří četné inovativní asistenční systémy na základě nejmodernějších radarových, kamerových a ultrazvukových senzorů, které byly zavedeny v nové třídě E a třídě S pod hlavičkou „Mercedes-Benz Intelligent Drive“. Díky tomu jsou na absolutní minimum redukována rizika, jako jsou prudké poryvy bočního nárazového větru, slepý úhel nebo příliš malý odstup od vpředu jedoucího vozidla. Dokonce i parkování s novým velkoprostorovým vozem je stejně snadné a pohodlné jako s kompaktním vozem. Asistenční systémy zvyšují zároveň komfort i bezpečnost.

Třída V disponuje standardně systémem ATTENTION ASSIST, který varuje před přílišnou únavou a nepozorností řidiče, a asistentem pro jízdu v bočním větru, který dokáže kompenzovat sílu vzdušného proudění brzdovými zásahy na předních a zadních kolech na té straně vozidla, která je vystavena poryvům větru. Mezi další asistenční systémy patří mimo jiné asistent pro sledování slepého úhlu, aktivní parkovací asistent, který umožňuje automatické zaparkování vozidla na podélně i příčně orientovaná parkovací místa aktivním řízením a brzděním, dále kamerový systém pokrývající kompletní okolí vozidla (360°), radarový asistent pro prevenci nehod COLLISION PREVENTION ASSIST s adaptivním brzdovým asistentem a asistent pro čtení dopravních značek, který zahrnuje upozornění i na jízdu v protisměru.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
auto MOTOL BENI a. s.
Auto Fit, spol. s r.o.
BMW Group Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika