AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz


Na dvě nádrže paliva Shell až na polární kruh

Pouhé dvě nádrže paliva Shell stačily na cestu z Prahy až na Severní polární kruh. Česká posádka ujela, díky úspornému stylu řízení a palivům Shell, na dvě nádrže celkem 3 030 km se spotřebou 3,241 litru na 100 kilometrů.

Společnost Shell se stala partnerem projektu v rámci aktivit na podporu úsporné jízdy, na které se dlouhodobě zaměřuje téměř po celém světě. Marek Tomíšek a David Kazda vyrazili z čerpací stanice Shell na pražském Proseku, kde také proběhlo první tankování úsporného paliva Shell FuelSave Diesel a zapečetění nádrže pod dozorem zástupce společnosti Shell.

Na druhou nádrž, kterou doplnili a opět zapečetili ve Švédsku za asistence zaměstnanců čerpací stanice Shell, dojeli až na Severní polární kruh. Výsledek byl potvrzen na finské čerpací stanici Shell Muonio 169 km za polárním kruhem. „Vzhledem k tomu, že jsme se museli potýkat s problémy běžného silničního provozu jako kolony a přizpůsobovat styl jízdy německých dálnicím, jsme se spotřebou 3,241 litru na 100 kilometrů spokojeni,“ upřesňuje Marek Tomíšek.

„Úsporná jízda je můj velký koníček. Uvedení úsporných paliv Shell FuelSave, která jsou jako jediná na českém trhu určená primárně pro snížení spotřeby, jsem netrpělivě očekával. Informace o jejich vývoji se totiž objevily už dříve,“ dodává Tomíšek. Úsporná paliva Shell FuelSave Natural 95 a Shell FuelSave Diesel jsou speciálně vyvinutá tak, aby pomáhala snížit spotřebu vozu a umožnila řidičům dojet dál, přitom za ně neplatí nic navíc.*

Cestu na Severní polární kruh absolvovala posádka v běžném osobním vozidle s nákladem přibližně 140 kg. „Tato cesta potvrzuje, že úsporná jízda nemusí být žádnou speciální disciplínou pro profesionály, stačí malá změna řidičských návyků v kombinaci se správným palivem a rozdíl je opravdu znatelný. Shell v tomto směru nabízí zákazníkům obojí – úsporná paliva Shell FuelSave za cenu standardního paliva i souhrn tipů na úspornou jízdu,“ vysvětluje Petr Šindler, manažer komunikace Shell Czech Republic a.s.

*Porovnáno mezi standardními palivy typu Natural 95 nebo Diesel a našimi palivy Shell FuelSave Natural 95 a Shell FuelSave Diesel. Snížení spotřeby se může lišit v závislosti na typu vozidla, jízdních podmínkách a ve stylu jízdy.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Siems & Klein
Mitsubishi Motors Česká republika