AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.
BusPoint


Koncept Citroën DS3 Cabrio Racing oslaví premiéru v Goodwoodu

Citroën na letošním setkání historických závodních vozů Goodwood Festival of Speed, které se koná jednou ročně, odhalí svůj nový koncept: Citroën DS3 Cabrio Racing, připomínající zapojení značky do WRC. Jde o první předvedení před vystavením na frankfurts

Unikátní Citroën DS3 Cabrio Racing bude vystaven od 12. do 14. července na Goodwood Festivalu of Speed, kultovní akci motosportu, která se koná v britském Sussexu.

Tento koncept přebírá všechny přednosti Citroënu DS3 Racing a eleganci modelu DS3 Cabrio.

Jde o logickou volbu, protože Citroën DS3 Cabrio nejenže nabízí velké možnosti osobních úprav na míru, ale také optimalizovanou platformu (jen o 25 kg víc než sedan), která mu zajišťuje živé a mrštné chování na silnici. Názorně to před několika týdny předvedl Sébastien Loeb během testovacích jízd v průsmyku Col du Corbier v Horním Savojsku.

Na Citroënu DS3 Cabrio Racing okamžitě okouzlí obrovské množství úprav na míru a sportovní duch. Je opatřen matným šedým lakem Moondark, devatenáctipal­covými černě lesklými koly a černě chromovanými prvky na klikách, liště zavazadlového prostoru a zpětných zrcátkách.

Koncept především patří do řady DS, na kterou poukazují výrazné prvky jako je lesklý rastr DS objevující se na střeše z černého plátna (přebírající technický vzhled struktury připomínající uhlíkové vlákno) nebo vyrytý na zpětných zrcátkách, ale také karmínově červená barva na třmenech brzd, středech kol, širokých bočních lištách dveří a na části názvu a loga.

Zdůrazňuje se tu i know-how týmu Citroën Racing, a to prostřednictvím výbavy z uhlíkového vlákna, specifických brzd a nápravového systému. Tato nová verze si zachovává výkonnost verze Racing, s motorem o obsahu 1,6 l a výkonem 202 k.

V interiéru vozu Citroën DS3 Cabrio Racing se snoubí výkonnost a elegance. Jsou zde nově využity celkem tři materiály (plnohodnotná kůže Nappa, kůže s motivem DS a Alcantara) s motivem Bracelet DS na sedadlech, perličkovým prošitím převzatým z řady DS v novém karmínovém odstínu na sedadlech, palubní desce a řadicí páce. Karmínový odstín se objevuje i na skořepinách sedadel a boční liště dveří.

Koncepční vůz Citroën DS3 Cabrio Racing doprovází i řada lifestylových produktů, jako je autosedačka z tří druhů kůže v provedení Bracelet, sladěná s ostatními sedadly ve voze, nebo přilby v barvě shodné s odstínem karoserie.

Typickými rysy konceptu Citroën DS3 Cabrio Racing je úprava na míru, výrazné specifické prvky a elegance do nejmenšího detailu. Spojují se zde vlastnosti vozu DS3 se stahovatelnou střechou a výkonnost a sportovní vzhled verze Racing.

Koncept bude vystaven v září na 65. Frankfurtském autosalonu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Interaction s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Standox