AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein
Interaction s.r.o.


Koncern Volkswagen vydal obsáhlou zprávu o udržitelném rozvoji

Aktuální posouzení ekonomicky, ekologicky a sociálně odpovědných kroků. Nižší spotřeba surovin na jedno vyrobené vozidlo.

Koncern Volkswagen představil na své každoroční valné hromadě, která se konala 25. dubna 2013 v Hannoveru, dosud nejúplnější zprávu o udržitelném rozvoji. Zpráva v rozsahu 168 stránek poskytuje informace o pokroku dosaženém během roku 2012 z hlediska trvale udržitelného rozvoje v oblasti ekonomické, ekologické a sociální. Volkswagen jako jedna z největších společností na světě podnikajících v oblasti mobility si stanovil ambiciózní cíle v oblasti ochrany klimatu a vynakládá obrovské investice do vývoje hospodárnějších vozidel a zavádění efektivnější výroby a technologií.

„Celý koncern směřujeme k maximální efektivitě při spotřebě energií a surovin,“ zdůrazňují v předmluvě ke zprávě Prof. Dr. Martin Winterkorn, předseda představenstva společnosti Volkswagen Aktiengesellschaft, a Bernd Osterloh, předseda obecné a koncernové podnikové rady společnosti Volkswagen Aktiengesellschaft. Uvádí, že největší výrobce automobilů v Evropě v uplynulém roce znovu rozmanitými opatřeními a pokrokem potvrdil, že převzal na svá bedra „hlavní odpovědnost za zaměstnance a zákazníky v oblasti ochrany životního prostředí a harmonického sociálního vývoje“.

Zpráva uvádí, že spotřeba energie a vody na jedno vyrobené vozidlo byla již v uplynulých dvou letech snížena přibližně o 10 procent. Průměrné emise CO2 evropské flotily nových vozidel se v letech 2010 až 2012 snížily ze 144 na 134 gramů na kilometr. Koncernové značky nabízejí již 245 modelů s emisemi CO2 nižšími než 120 gramů na kilometr. Aby byl splněn koncernový cíl snižovat spotřebu paliva o 10 až 15 procent u každé nové generace vozidel v porovnání s předchůdcem, jsou hned od úplného začátku vývojového procesu využívány odborné znalosti specialistů na ochranu životního prostředí. Koncern prostřednictvím holistického hodnocení životního cyklu objevuje potenciál pro další optimalizaci směřující k ochraně klimatu a šetrnému zacházení se surovinami.

Zpráva poskytuje nejen podrobné informace o trvale udržitelné mobilitě v rámci koncernu Volkswagen, ale také o trvalé udržitelnosti ve vztazích s dodavateli nebo o plnění a zavádění důsledných celosvětových standardů kvality pro odborná školení a kvalifikaci zaměstnanců.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.
Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.