AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Interaction s.r.o.


V Detroitu byl představen další vývojový stupeň prototypu Acura NSX Concept

První pohled na možnou koncepci interiéru modelu NSX.

Americká pobočka společnosti Honda na stánku značky Acura představila nový prototyp NSX Concept, který ukazuje pokrok ve vývoji designu a vzhledu nové generace supersportovního vozu, a to včetně prvního náhledu na možný vzhled interiéru.

Design zůstává pozoruhodně věrný původnímu stylistickému konceptu, zachovává si své nízké a široké rozměry s dynamickými a svůdnými proporcemi, které jsou zvýrazněny čistými, moderními a jednoduchými povrchy spolu s elegantními hranami, z nichž vyzařuje charakter supersportovního vozu a přítomnost nejmodernějších technologií.

Nový NSX Concept nabízí náhled na možný směr designu interiéru nové generace Hondy NSX. Mezi hlavní přednosti interiéru patří vynikající výhled, perfektní pozice za volantem a intuitivní rozhraní „Simple Sports Interface“, které minimalizuje množství prvků v interiéru a umožňuje řidiči plně se soustředit na jízdu. V souladu s duchem původního modelu NSX konstruktéři značky Honda usilovali o zajištění synergie mezi člověkem a strojem.

Aby bylo možné vytvořit nový druh sportovního vozu, který by v sobě spojoval dynamické schopnosti supersportu s příznivými ekologickými parametry, bude nový model NSX poháněn uprostřed umístěným motorem V6 s přímým vstřikováním paliva, jenž bude spojen s hybridním systémem Honda Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive).

Jak již bylo dříve oznámeno, novou Hondu NSX vyvíjí globální výzkumný a vývojový tým vedený designéry a inženýry ze společnosti Honda R&D Americas, Inc. sídlící v kalifornském Los Angeles a ve městě Raymond v Ohiu. Nová Honda NSX se také bude vyrábět v novém výrobním závodě v centrálním Ohiu.

Nový NSX Concept bude v březnu 2013 vystaven na stánku značky Honda na autosalonu v Ženevě.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.