AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Siems & Klein
BusPoint

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Ferrari za cenu Veyronu

Ferrari za cenu Veyronu

Pokud si myslíte, že cenová hranice jednoho milionu eur je pouze doménou Bugatti, jste na velkém omylu. Karosárna Vandenbrink přivedla k životu nástupce modelu 250 GTO, ale nechává si to pěkně zaplatit.

Šedesátá léta minulého století prakticky patřila Ferrari 250 GTO. Tento vůz totiž dominoval jak závodním okruhům, tak byl zcela nepřekonatelný i na silnici. Tehdy to možná vědělo jen pár zasvěcených, dnes je to ovšem fakt, který přijal za svůj celý automobilový svět. A možná proto se holandská karosárna Vandenbrink Designs rozhodla tento model vzkřísit.

Celý projekt přitom začal před rokem, kdy se zakladatel společnosti Michiel van den Brink vrhl se svým obchodním partnerem Robertem Koumansem do práce. Výsledkem je vůz, který britský Top Gear popsal jako „Nirvánu pro oči, tedy bez pochyb nejkrásnější automobil světa“. Přitom se v podstatě jedná pouze o překarosovaný model 599 Fiorano, ovšem vyladěný buď na 650, nebo dokonce na 750 koňských sil.

Tomu ovšem odpovídá jak cenovka, tak i exkluzivita. Vyrobeno bude totiž pouhých 5 kusů, přičemž již bude na zákaznících, zda si vyberou silnější nebo slabší variantu. Ovšem již ta druhá zmiňovaná stojí neuvěřitelných 993.000 eur. K tomu navíc ještě musíte připočíst cenu za běžné Ferrari 599 Fiorano a také daň. Kdo říkal, že je Bugatti Veyron drahé?

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Scania Czech Republic s.r.o.