AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.


PSA Peugeot Citroën představuje důležité inovace pro automobily budoucnosti

Skupina PSA především ve světové premiéře představila revoluční technologii nazvanou Hybrid Air, plně hybridní řešení využívající benzín a stlačený vzduch.

„Automobily se v současném proměnlivém prostředí vyvíjejí velmi rychle. V roce 2012 zaujímala skupina PSA Peugeot Citroën evropské prvenství v oblasti aut s nízkou spotřebou, emise CO2, u jejích aut byly nejnižší na trhu. Skupina zintenzivňuje své inovativní úsilí, aby byla schopná reagovat na velké výzvy budoucí mobility. PSA Peugeot Citroën dnes představuje průkopnická řešení, která jsou přizpůsobená nejnovějším očekáváním zákazníků a jsou opět o něco šetrnější k životnímu prostředí.“

S tímto sdělením dnes uvítal ředitel pro výzkum a vývoj skupiny PSA Peugeot Citroën Guillaume Faury 100 zástupců ze světa ekonomie a politiky s rozhodovací pravomocí, partnerů a novinářů, kteří se sešli v centru pro vědu a výzkum ADN (Automotive Design Network) ve Vélizy. Hosté se během této akce mohli seznámit s řadou zcela nových technologií, které skupina PSA Peugeot Citroën vyvinula jako odpověď na výzvy, kterým čelí automobil budoucnosti. Jsou jimi urbanizace, změna klimatu, vývoj způsobu, jakým spotřebitelé používají automobily a cestují.

Předseda představenstva skupiny PSA Peugeot Citroën Philippe Varin, ředitel pro výzkum a vývoj Guillaume Faury, zástupce generálního komisaře pro investice Phillippe Bouyoux a ředitel francouzské Agentury pro životní prostředí a energie ADEME François Loos představili nový typ plně hybridního pohonu „Hybrid Air“: inovativní technologie, využívající benzín a stlačený vzduch, což je zcela nová technologie představující klíčovou etapu směrem k vývoji vozu se spotřebou 2 l / 100 km.

Byla představena rovněž další nová řešení, která se v nabídce vozů značek Peugeot a Citroën objeví v roce 2013, aby splnila nová očekávání zákazníků: „EMP2: Efficient Modular Platform 2“ byla

EMP2, nová globální modulární platforma skupiny PSA Peugeot Citroën V předpremiéře byla představena nová globální platforma skupiny „EMP2: Efficient Modular Platform 2“. Tato platforma nové generace přináší výkonná řešení z hlediska modularity, výbavy a snižování emisí CO2.

SCR, moderní technologie pro odstranění oxidů dusíku (NOx) u vozů s naftovým motorem

Skupina PSA Peugeot Citroën zavede v roce 2013 selektivní katalytickou redukci (Selective Catalytic Reduction  – SCR), díky níž si uchová své prvenství z hlediska účinnosti dieselových motorů a sníží úroveň emisí oxidů dusíku na úroveň benzínových motorů. Tato jedinečná technologie bude působit ještě před filtrem pevných částic využívajícím aditiva, díky čemuž dojde jak ke snížení emisí NOx, tak ke snížení spotřeby (o 2 – 4 % oproti normě Euro 5).

A konečně byly vystaveny i inovace, které připravují půdu pro automobil budoucnosti:

Eco Hybrid: široce dostupné hybridní řešení Tato technologie, která se bude využívat u benzínových a naftových motorů segmentů B, C a D, umožní dosáhnout úspor 15 g CO2 a až o 15 % nižší spotřeby.

Koncept Dedicated-EGR (Exhaust Gas Recirculation – recirkulace výfukových plynů): inovativní řešení optimalizující spotřebu benzínových motorů Tato novinka je určená pro zlepšení výkonu benzínových motorů a dosažení výrazných úspor paliva.

HYdole: DOminantně eLEktrický HYbrid Skupina vyvinula za pomoci svých partnerů dobíjecí hybridní předváděcí vůz umožňující zcela klidné řízení elektromobilu, aby otestovala možné využití vozu budoucnosti a splnila očekávání zákazníka z hlediska dojezdu, komfortu a cenové dostupnosti.

VéLV: lehký městský elektromobil 60 % cest po městě probíhá v osobních vozech, což má za následek vysoké emise CO2. Cílem projektu lehkého elektromobilu VéLV je řešit potřeby jízd po městě a předměstích, s rekordní spotřebou elektrické energie pouhých 85 Wh/km.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
BOSCH
Toplac s.r.o.