AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Siems & Klein
Mercedes-Benz

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Honda CRX se chystá na návrat

Honda CRX se chystá na návrat

Legendární malé kupátko japonské automobilky dostane v Tokiu náhradníka. Jedná se sice prozatím jen o koncept, ovšem jeho hybridní elektrický pohon se na silnice dostane již velmi brzy.

Co se týče hybridních technologií, pak není většího průkopníka než Toyoty, případně pak její luxusní odnože Lexusu. Nejzdatnějším konkurentem je jí pak rovněž automobilka ze Země vycházejícího slunce, a to Honda. Ta již svým hybridním pohonem IMA kombinujícím klasický motor a elektromotor vybavila Civic, nyní s ním zkouší prorazit i na sportovním poli.

Na 40. ročníku Tokio Motor Show se totiž představí nástupce legendárního vozu CRX, a sice koncept CR-Z. Jeho vzhled je výrazně ovlivněn současnou designovou filozofií Hondy, která ostatně v tomto ohledu patří mezi nejodvážnější automobilky na trhu. Jen se podívejte na Civic. CR-Z ale vychází spíše z „dospělejších“ modelů, na něž odkazuje jak technologií LED použitou na světlech, tak třeba i 19palcovými disky. Hybridní pohon má pak zajistit ohled vůči životnímu prostředí, přestože by neměl malé kupátko zostudit ani na semaforech.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.