AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Mercedes-Benz


WITTE Automotive vyvinula chytrou zpětnou kameru pro Daimler v rekordním čase

Automobilka Daimler vyjádřila spokojenost se zpětnou kameru chráněnou proti nečistotám, kterou dodává WITTE Automotive.

Jednatel WITTE Rainer Gölz předal zástupcům společnosti Daimler před několika dny v Sindelfingenu vzorový exemplář výsuvné kamery pro zadní víko. „Toto je projekt s extrémně kritickými termíny korunovaný úspěchem“, vysvětluje Andreas Nickel (vedoucí produktového centra Dveřní systémy, elektronika, pohony). „Pod obrovským časovým tlakem se WITTE podařilo vyvinout na přání automobilky Daimler zpětnou kameru pro couvání tak, že je již úspěšně produkována v sériové výrobě pro model Mercedes-Benz třídy GL.“

Daimler se s tímto projektem obrátil ve velmi krátké lhůtě právě na WITTE Automotive. Zapojení spolupracovníci přesvědčili zákazníka svým vysoce kvalifikovaným know-how a získali tak důvěru a zakázku firmy Daimler.

WITTE Automotive zrealizovala rafinovanou zpětnou kameru pro couvání za necelých 12 měsíců až do stavu připraveného pro sériovou výrobu. Standardně trvají podobné vývojové procesy až tři roky. Tato kamera je konstruována tak, že je chráněna před znečištěním během jízdy. Jakmile zařadí řidič rychlostní stupeň k couvání, vyjede zcela nehlučně kamera ven. Díky jednoznačně lepšímu úhlu této kamery má řidič mnohem lepší výhled na dění za svým vozem v porovnání se standardními zpětnými kamerami. Jde o další plus pro bezpečnost všech účastníků silničního provozu.

A co říká zadavatel Daimler k projektu? „Klobouk dolů před tímto výkonem.“

Nejdecký závod WITTE Automotive sériově vyrábí pro automobilku Daimler mimo jiné kapotové zámky, výztuhy dveřních klik nebo zadní lištu pro model Mercedes-Benz třídy B včetně LED osvětlení. V Nejdku pracují na dalších vývojových projektech pro tohoto výrobce luxusních vozů.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Standox
Toplac s.r.o.