AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.


Hubject plánuje propojení veřejné sítě dobíjecích stanic elektromobilů v celé Evropě

Společný podnik založený společnostmi BMW Group, Bosch, Daimler, EnBW, RWE a Siemens představuje portfolio řešení.

Hubject GmbH, společný podnik firem BMW Group, Bosch, Daimler, EnBW, RWE a Siemens, představuje průmyslovým odborníkům portfolio řešení zaměřených na evropské propojení dobíjecích sítí pro elektromobily. Na základě obchodní a datové platformy nabízí poskytovatelům služeb e-mobility příležitost rozšířit nabídku produktů včetně e-Roamingu. Tato služba umožňuje řidičům elektrických vozidel přístup ke všem veřejným dobíjecím místům vznikajícím v evropských energetických sítích pouze na základě smlouvy s jedním z poskytovatelů.

Aby se e-mobilita stala každodenní službou, potřebují uživatelé elektromobilů jednoduchý přístup k veřejné dobíjecí síti. Kromě svých výzkumných projektů je Hubject prvním komerčním poskytovatelem, který hráčům na trhu nabízí možnost jednoduché komunikace a propagace e-Roamingu po celé Evropě. Andreas Pfeiffer, generální ředitel Hubject GmbH, klade důraz na přidanou hodnotu pro koncové uživatele: „Snížením překážek prosazujeme přijetí e-mobility u zákazníků. V budoucnosti se zákazníci využívající tuto službu budou moci připojit do dobíjecí sítě všech partnerů společnosti Hubject v celé Evropě a bude jim k tomu stačit smlouva s jediným poskytovatelem. Naše technologie pomáhá vytvořit z dobíjení elektromobilu stejně jednoduchou věc, jakou je výběr peněz z bankomatu.“

Poskytnutím služeb na míru podle potřeb jednotlivých společností na vznikajícím trhu dodává Hubject řešení poskytovatelům e-mobility (např. sítím sdílení automobilů nebo poskytovatelům elektrické energie), operátorům dobíjecích sítí a dodavatelům geografických dat.

Koncoví uživatelé místo umožňující jednoduché dobíjení poznají díky kompatibilnímu štítku na každé dobíjecí stanici. Štítek obsahuje standardizovaný QR kód, který účastníkům umožní zahájit a ukončit každé dobíjení pomocí skenovací aplikace v mobilním telefonu. Ostatní možnosti v podobě například karet RFID nebo chytrých dobíjecích kabelů bude možné využít v případě, že budou u nabíjecí stanice operátorem nabízeny.

Společnost Hubject GmbH

Hubject GmbH je společný podnik založený společnostmi BMW Group, Bosch, Daimler, EnBW, RWE a Siemens se sídlem v Berlíně. Společnost vyvíjí obchodní a datovou platformu spojující poskytovatele sítí, služeb a mobility. Tím významně přispívá ke vzájemné využitelnosti dobíjecích sítí všech poskytovatelů v celé Evropě.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Toplac s.r.o.
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.