AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.


Chevrolet uvádí Camaro Hot Wheels® Edition v životní velikosti

Úplně první sériový model Hot Wheels

Sen miliónů fanoušků Hot Wheels® všech věkových kategorií se stane skutečností, když začátkem příštího roku dorazí do dealerství Chevroletu Camaro Hot Wheels® Edition. Bude to vůbec poprvé, kdy některý z výrobců nabídne plnohodnotný automobil v provedení Hot Wheels®.

Balení v plastové fólii a oranžová závodní dráha ve výbavě nejsou…

„Milióny z nás rostly s autíčky Hot Wheels,“ řekl Chris Perry, viceprezident Chevroletu pro marketing. „Nabídka speciálního modelu Camaro Hot Wheels je možností zhmotnit dětem v každém věku tuto vzpomínku.“

Camaro Hot Wheels® Edition debutovalo v pondělí na výstavě Specialty Equipment Market Association (SEMA) Show v Las Vegas. Speciální série Camaro Hot Wheels® Edition bude vyrobena v průběhu prvního čtvrtletí 2013 – a podobně, jako v případě hračky pro sběratele, z níž vychází – bude jedinou.

„Je to už dvacet let, kdy jsem začal s návrhy aut pro Hot Wheels a jedním z nich musím přijet domů,“ řekl Felix Holst, viceprezident pro kreativitu Mattel Wheels Division. „Už se nemůžu dočkat, až otevřu dveře a uvidím Hot Wheels Camaro stát v mé garáži.“

Vzhled Camaro Hot Wheels® Edition využívá prvky dobře známé entuziastům Hot Wheels, včetně zářivého a graficky akcentovaného laku. Výsledek je okamžitě rozeznatelný jako Hot Wheels.

Camaro Hot Wheels® Edition je k dispozici jako kupé s motorem V8 s manuální nebo automatickou převodovkou a exteriérovými prvky vysoce výkonného modelu Camaro ZL1 s vnější barvou Kinetic Blue a jedinečnou grafikou. Mezi nejvýraznější prvky exteriéru patří:

• ZL1 zadní spojler • ZL1 přední mřížka • Souprava základních efektů, obsahující přední podspojlerovou lištu a ochranu před odlétávajícími kamínky • Černá 20palcová kola • Matná grafika kapoty ve dvou odstínech a „černý“ panel zadních světel • „Ohnivý“ znak na blatnících • Maska ve stylu Hot Wheels a loga na zadní kapotě

Interiér je v černé kůži, doplněný červenými a černými stehy na sedadlech s logem Hot Wheels na předních sedadlech. Přístrojový panel a čalouněni dveří jsou černé; na všech dveřích je etiketa ve stylu plamene Hot Wheels. Prahové lišty Hot Wheels® Edition ještě více zvýrazňuji styl vozidla, společně s prémiovými koberečky s logem Camaro a červenými okraji.

Camaro Hot Wheels® Edition pohání motor 6,2 l V8 s výkonem 432 koní (318 kW) a nejvyšším točivým momentem 569 Nm propojený s manuální převodovkou nebo v případě použití automatické převodovky má motor výkon 405 k (298 kW) a 556 Nm. Ten je vybavený úsporným systémem Active Fuel Management.

Camaro Hot Wheels® Edition vybavené sedmipalcovým plnobarevným dotykovým displejem, rádiem, připojením Bluetooth a funkcí audio streaming, bude možné v Evropě objednat od 8. listopadu 2012. Cena pro Evropu bude oznámena zanedlouho.

Originální hračka Custom Camaro v měřítku 1:64 z roku 1968 byla jedním z původních 16 Hot Wheels autíček a je jedním ze sběratelsky nejcennějších modelů Hot Wheels.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.
auto MOTOL BENI a. s.
Interaction s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika