AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
BusPoint
Scania Czech Republic s.r.o.


Toyota představila nový model ProAce v segmentu LUV

Nový model ProAce rozšíří nabídku lehkých užitkových vozů na evropském trhu dodávkových vozů střední hmotnostní kategorie od 1. čtvrtletí 2013

ProAce rozšíří evropskou modelovou nabídku Toyoty na důležitém trhu lehkých užitkových vozů. Bude se vyznačovat speciálními designovými prvky a specifickým označením automobilky Toyota na masce chladiče, zadních dveřích, kolech a v interiéru vozidla.

Všestranná a praktická Nová Toyota ProAce se bude nabízet ve dvou různých délkách a dvou výškách, s možností volit z nákladového prostoru o objemu 5m3, 6m3 nebo 7m3, v závislosti na zvolené konfiguraci.

S ohledem na maximální využitelnost a praktičnost bude velký nákladový prostor přístupný jedněmi nebo dvěma posuvnými dveřmi po stranách, resp. výklopnou zádí nebo dělenými zadními dveřmi s dvojicí křídel otevírajících se v úhlu až 270°.

Do velkého a všestranného prostoru lze naložit až 1200 kg, přičemž za vůz bude možno použít přívěs o hmotnosti až 2000 kg.

Model ProAce lze kromě toho objednávat ve variantě Panel Van (bez prosklení), Glass Van (s prosklením) nebo Crew Cab (kombi).

Pohodlná a funkční Všestrannost a praktičnost při převozu nákladu jde ruku v ruce s pohodlím a prvky funkční výbavy pro cestující.

Díky vyvýšené pozici sedadel a velkému čelnímu sklu má řidič i spolucestující skvělý výhled s pocitem pohodlí srovnatelným s jízdou v MPV.

Úroveň pohodlí posádky posílí elektrické ovládání oken, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, nastavitelný volant a řada příplatkových prvků výbavy, jako např. manuální klimatizace, audio soustava s připojením Bluetooth pro telefonování hands-free, tempomat a elektricky ovládaná/vyhřívaná zpětná zrcátka.

S ohledem na bezpečnou jízdu se bude standardně dodávat systém ABS s elektronickým rozdělováním brzdné síly EBD, stabilizační systém VSC a světla pro denní svícení (DRL), přičemž za příplatek bude k dispozici systém VSC+, jenž zajistí lepší záběrové schopnosti a vyšší bezpečnost v nejnáročnějších jízdních a klimatických podmínkách, jako např. za silného deště, na zledovatělé vozovce a ve sněhu.

Hospodárné pohonné jednotky a výtečný jízdní dosah Nová Toyota ProAce se bude nabízet s několika hospodárnými vznětovými motory, z nichž všechny splňují nejnovější emisní předpisy Euro V.

Motor 1,6 l (90 k/180 Nm) spolupracuje s pětistupňovou manuální převodovkou, zatímco oba motory 2,0 l (128 k/320 Nm a 163 k/340 Nm) se dodávají s šestistupňovým manuálním převodovým ústrojím. Všechny motory jsou vybaveny funkcí ‘volt control’ regulující dobíjení baterie alternátorem, ve snaze minimalizovat zatížení motoru a zlepšit celkovou spotřebu paliva.

Díky palivové nádrži o objemu 80 l vykazuje Toyota ProAce se vznětovým motorem 2,0 l (128 k) nebo 2,0 l (163 k) přibližný jízdní dosah až 1250 km*.

Plán uvedení na trh Nová Toyota ProAce se v evropské síti prodejců Toyota objeví v průběhu 1. čtvrtletí roku 2013. První dodávky vozů se očekávají ve 2. čtvrtletí 2013.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Toplac s.r.o.
BMW Group Česká republika
BOSCH
Interaction s.r.o.