AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Interaction s.r.o.
Siems & Klein


Toyota odhaluje své koncepty na letošním autosalónu v Pekingu

Vývojová studie ryze čínského hybridního modelu, poháněná hybridní soustavou čínské výroby

Společnost Toyota Motor Corporation (TMC) vystavuje v rámci 12. mezinárodního autosalónu v Pekingu na 38 sériově vyráběných modelů a studií, včetně tří světových premiér. Autosalón začíná dnes a bude otevřen až do 2. května v Čínském mezinárodním výstavním centru. Výstavní plocha TMC zaujímá přibližně 3 200 m2.

Ve světové premiéře se zde představuje ryze čínský hybridní koncept „Yundong Shuangqing“, jenž pohání hybridní soustava vyvinutá převážně ve výzkumném a vývojovém centru Toyota Motor Engineering & Manufacturing (China) Co., Ltd. v čínském Changshu. Poprvé na světě se představí i kompaktní „Toyota Dear Qin“, která je konceptem (sedan a hatchback) zapadajícím do globální strategie, jehož design by měl přispět k rozšíření klientely.

Ve snaze naplnit rozličné potřeby čínských zákazníků pak TMC prezentuje i kompaktní sportovní model „86“ s pohonem zadních kol, navržený pro maximální požitek z jízdy, nebo produktovou řadu „Welcab“ s tovární výbavou pro hendikepované, resp. několik typů vozidel šetrných k životnímu prostředí.

Na tiskové konferenci během výstavy hovořil prezident TMC Akio Toyoda: „Naše snahy vyrábět pro čínské zákazníky stále lepší automobily se nyní postupně zhmotňují. Budu pracovat společně se všemi, kteří se našim aktivitám v Číně věnují, abychom naše úsilí posunuli ještě dále a dokázali vykouzlit na tváři našich čínských zákazníků upřímný úsměv.“

TMC usiluje o výrobu stále lepších automobilů – od ekologicky šetrných vozů přes vozy se speciální výbavou až po sportovní vozy – ve snaze naplnit potřeby širokého spektra motoristů v Číně.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Scania Czech Republic s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Standox