AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.
BusPoint


Opel vyhlašuje otevřenou designerskou soutěž pro kreativní studenty

„Můj obývák na kolech“ – to je téma nové unikátní designerské soutěže automobilky Opel pro mladé kreativní studenty, která chce co nejvíce využít sociálních médií jako nástroje rozvoje designu budoucnosti.

V interaktivní soutěži, která byla právě spuštěna na internetovém portálu Car Design News, se Opel ptá studentů: „Jaký je styl vašeho osobního prostoru pro odpočinek?“

Nová soutěž, která je určena pro studenty designu ze škol celé Evropy, se v první fázi zabývá designem interiéru, ve druhé pak i exteriéru automobilu. Soutěž vyvrcholí ukázkou nejlepších prací a prezentací dvou vítězů na autosalonu v Ženevě v březnu roku 2011.

V první fázi soutěže se studenti budou muset popasovat s návrhem interiéru automobilu, který by představoval jejich „obývák na kolech“. Studenti by měli co nejvýrazněji zachytit jak emocionální, tak i racionální aspekt značky Opel a jejího designového projevu, který sama automobilka popisuje jak „sochařské umění v symbióze s německou precizností“.

Liz Wetzel, ředitelka interiérového designu automobilky Opel, která celý projekt vymyslela a bude i členkou poroty, říká: „Nejvíce nás potěší, pokud studenti pochopí posun naší značky, která se stává dynamičtější, vášnivější – to je jasně zřetelné z designu exteriéru i interiéru našich nejnovějších modelů. Nechceme, aby studenti připravili „pouze“ design – chceme, aby vytvořili zážitek!“

Tým automobilky Opel, pro soutěž propojený s portálem Car Design News, věří, že digitální nástroje a on-line zapojení veřejnosti sehrají v oblasti designu v blízké budoucnosti velmi důležitou roli. A díky tomu se kterýkoli evropský student designu (a to nejenom automobilového) může soutěže automobilky Opel bez problémů zúčastnit a kdokoli se bude moci k jeho dílu vyjádřit. Individuální příspěvky tak mohou být upravované nebo dokonce přidávané jako zcela nové návrhy v průběhu interaktivní diskuze.

Joe Simpson, redaktor Car Design News, říká: „Interaktivita je nejdůležitější součástí tohoto projektu. Těšíme se, že studenti budou hned od zahájení soutěže průběžně posílat své nápady a těšíme se také na komentáře veřejnosti. Protože čím dříve student odevzdá svoji práci, tím dříve získá zpětnou vazbu veřejnosti a může udělat případné korekce.“

Porotci z automobilky Opel a profesionální designeři budou tvůrcům během soutěže poskytovat zpětnou vazbu. První záze interiérového designu bude ukončena 10. prosince, kdy budou veškeré odevzdané práce „zapečetěny“. Tři nejlepší návrhy, vybrané porotou, budou potom použité jako instruktáž pro druhou část soutěže – design exteriéru, která se rozběhne začátkem roku 2011. Výherce první části získá placenou stáž v Opel Design Center v německém Rűsselsheimu.

Detaily soutěže a registrace je k dispozici na stránkách www.cardesigncon­test.com.

Car Design News je vedoucí on-line platformou profesionálních automobilových designerů. Na těchto stránkách lze najít rozhovory s šéfy designérských týmů z celého světa, zadání nových soutěží, tipy a trendy pro začínající kreativce, velmi ceněná je i fotobanka s více než 50 000 snímky v hi-res rozlišení.

Soutěž pro mladé designery podporují poskytovatel CAD software Dassault Systemes a výrobce ekologického mikrovlákna Dinamica

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Toplac s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Interaction s.r.o.