AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
BusPoint
Scania Czech Republic s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Minigranty Nadačního fondu Veolia

Minigranty Nadačního fondu Veolia

Celkem sedm minigrantů v hodnotě 200 tisíc korun podpořil Nadační fond Veolia v rámci veřejně prospěšných aktivit zaměstnanců společnosti Veolia Transport, kteří se letos poprvé do projektu zapojili.

Pět oceněných projektů podali pracovníci Veolia Transport Morava, po jednom zaměstnanci Veolia Transport Praha a Veolia Transport ČR. Slavnostní certifikáty předali autorům jednotlivých projektů zástupci vedení společnosti Veolia Transport Česká republika a Nadačního fondu Veolia.

Minigranty byly například uděleny projektům „Hasičská mládež, naši nástupci“, který podpoří nákup nových hasičských hadic pro mladé členy Sboru dobrovolných hasičů v Třinci – Neborech nebo „Tandemové kolo pro nevidomého přítele“, který podal řidič autobusu Jan Pšenička z Veolia Transport Praha, a jehož prostřednictvím bude zakoupen nový tandemový bicykl pro jeho handicapovaného kamaráda.

„Letos to bylo poprvé, kdy se naši zaměstnanci projektu minigrantů zúčastnili, proto jsem rád, že většina podaných žádostí uspěla. Každý projekt měl svůj smysl a byl něčím výjimečný. Minigranty podporují dobrovolnické aktivity našich zaměstnanců v místě jejich bydliště a jejich působení, ať už je to v Čechách nebo na Moravě, to znamená všude kde provozujeme autobusovou dopravu,“ řekl Radim Novák, generální ředitel Veolia Transport Česká republika při slavnostním předávání certifikátů oceněným zaměstnancům.

„Pro letošní třetí ročník byla připravena rekordní finanční podpora přesahující 2 miliony korun. Do projektu se nově zapojili zaměstnanci všech divizí skupiny Veolia Environnement v České republice a poprvé bylo možné zasílat své projekty elektronicky, čímž došlo k úspoře papíru i následné administrace,“ dodal Jan Dolínek, ředitel Nadačního fondu Veolia.

Minigranty jsou příležitostí pro zaměstnance společností skupiny Veolia Voda, Veolia Transport a Dalkia získat finanční podporu nadačního fondu pro nějaký \„svůj\“ veřejně prospěšný projekt, který sami podporují nebo jehož se jako realizátoři či dobrovolníci účastní. Mnoho \„našich\“ zaměstnanců jsou aktivními členy nejrůznějších občanských sdružení, nebo sympatizují s charitativními projekty tzv. neziskových organizací. Řada z nich se navíc ve svém volném čase snaží pomáhat tam, kde je to podle nich zapotřebí nebo kde je to třeba jen baví.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
auto MOTOL BENI a. s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika