AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.
Interaction s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > OMV a IONITY

OMV a IONITY

Společnosti OMV a IONITY otevřely nejvýkonnější rychlonabíjecí stanici pro elektromobily v ČR.

U čerpací stanice OMV Beroun-jih na dálnici D5 směrem do Prahy byla otevřena první rychlonabíjecí stanice IONITY v České republice. Majitelé elektromobilů mohou nyní využívat nejvýkonnější a nejpokrokovější technologii. Každá z instalovaných jednotek je připravena nabíjet prostřednictvím standardního konektoru CCS2 elektromobily s využitím výkonu až 350 kW.

Při použití s dnes vyráběnými vozy, které umožňují nabíjení maximálním výkonem zhruba 150 kW, to reálně znamená nabití akumulátorů do kapacity přibližně 80 % během asi 20 až 25 minut. To může dle typu elektromobilu představovat dojezd až 300 km. Pro nabití na zhruba 100 km postačí asi desetiminutová zastávka. V brzké době se očekává představení nových modelů aut, která budou schopna využít plný výkon IONITY. Společnosti OMV a IONITY vycházejí otevřením nové stanice vstříc smysluplnému pojetí elektromobility, které umožní načerpat energii na stovky kilometrů za podobný čas, jaký je třeba k doplnění nádrže tradičními palivy.

Pokrokové řešení IONITY nabízí oproti stávající nejrozšířenější síti rychlonabíjecích stanic na území ČR téměř sedminásobný výkon. Otevření první rychlonabíjecí stanice IONITY u čerpací stanice OMV navazuje na celoevropskou spolupráci těchto dvou značek, která se již osvědčila v Rakousku, Maďarsku a Slovinsku a zahrnuje již 17 stávajících a řadu připravovaných nabíjecích lokalit. V České republice se bude spolupráce rozšiřovat a již v příštím roce budou u OMV otevřena minimálně další dvě nabíjecí místa IONITY, a to na nejvytíženější dálnici D1 mezi Prahou a Brnem.

Úhrada za nabíjení na IONITY je paušální a zákazník zaplatí bez ohledu na dobu nabíjení nebo typ vozu jednorázovou částku 205 Kč za jedno připojení. Pro platbu je možné jednoduše využít karty RFID vydané jakýmkoli poskytovatelem služeb IONITY. Během bezkontaktní platby odečte systém příslušnou částku z kreditu. Kromě toho lze pomocí aplikace nebo webu IONITY zaplatit také běžnou platební kartou stejným způsobem jako při online nákupech.

„Otevřením první stanice IONITY v České republice u OMV pokračujeme v inovacích a posouváme dále naši filozofii We Care More. Na našich čerpacích stanicích nabízíme lidem na cestách vždy nejvyšší možný komfort, kvalitu paliv i všech souvisejících služeb. To v dnešní době zahrnuje také rychlonabíjecí stanice pro elektromobily,“ říká Michal Janda, marketingový manažer společnosti OMV Česká republika.

„Vstup do České republiky, která leží z pohledu dopravního vytížení přímo v srdci Evropy, je pro nás dalším milníkem. OMV vnímáme jako stabilního a osvědčeného partnera, s nímž budeme i nadále úzce spolupracovat,“ říká Michael Hajesch, generální ředitel společnosti IONITY.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mercedes-Benz
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Standox
BMW Group Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika