AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Auto Fit, spol. s r.o.
Siems & Klein


10 milionů vozidel Toyota Land Cruiser

Společnost Toyota Motor Corporation oznámila, že celosvětové úhrnné prodeje Toyoty Land Cruiser v rámci všech jeho modelových řad překročily již 10 milionů kusů.

Land Cruiser je nejdéle prodávaným modelem Toyoty. Na trh byl uveden 1. srpna 1951 jako Toyota Jeep BJ a jeho výroba trvá již 68 let.

Plnohodnotný export Land Cruiseru započal řadou 20, která byla představena v listopadu 1955, čtyři roky po uvedení vozu první generace. Od té doby Toyota důsledně vyvíjela verze, které reagují na potřeby zákazníků, aniž by obětovala spolehlivost, odolnost a solidní jízdní vlastnosti na neudržovaných cestách, tedy základní principy, na kterých je vývoj modelu Land Cruiser postaven. Z těchto důvodů se Land Cruiser těší trvalé oblibě zákazníků z celého světa.

V počátcích vyvezla Toyota necelých 100 kusů ročně, do roku 1965, tedy 10 let od zahájení plnohodnotného vývozu, počet překročil už 10 tisíc vozů za rok. V současnosti se Land Cruiser prodává přibližně ve 170 zemích a regionech po celém světě, přičemž roční globální prodeje dosahují cca 400 tisíc kusů.

Land Cruiser významně přispěl k vybudování důvěry ve značku Toyota po celém světě a vytvořil pro automobilku dobrý základ k rozšíření dalších exportů. Vzhledem k mimořádné kvalitě, spolehlivosti a odolnosti modelu dnes stále existují regiony, kde narazíme na přibližně 50 let staré Land Cruisery řady 40.

Land Cruiser je skvělým společníkem pro práci i různorodý životní styl, umožňuje lidem dostat se všude tam, kam potřebují – a také se bezpečně vrátit zpět.

V Africe se Land Cruiser používá k poskytování humanitární pomoci. V Burundi převáží děti nakažené malárií do nemocnice, v uprchlických táborech v Ugandě zase odváží pacienty k lékaři.

V Austrálii zajišťuje Land Cruiser mobilitu v zinkových a měděných dolech i 1600 metrů pod zemí a používá se k nahánění dobytka na ohromných dobytčích rančích o rozloze 8000 čtverečních kilometrů.

V Kostarice existují oblasti, kde Land Cruiser slouží při sklizni mrkve ve výškách 3500 metrů na svazích tak prudkých, že se tam s obtížemi postaví i člověk – právě z těchto důvodů je na tato pole schopen dojet pouze Land Cruiser.

Deset milionů vozů Land Cruiser prodaných za posledních 68 let se požívá na různých cestách, které prokazatelně přispěly k vylepšování všech vozů Toyota.

Budoucí vývoj Land Cruiseru – s cílem i nadále naplňovat či dokonce překračovat očekávání zákazníků – bude postaven na předpokladu, že vůz slouží ve všech koutech světa. Z těchto důvodů si Toyota sama definuje přísnější standardy a bude i nadále vyrábět automobily s cílem vytvořit vskutku jedinečný vůz.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.
Toplac s.r.o.
Siems & Klein
KIA MOTORS CZECH s.r.o.