AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Mercedes-Benz


Mladý, městský typ: Audi A1 citycarver

Vnější design v robustním stylu terénních vozů s osmiúhelníkovou maskou chladiče Singleframe, o čtyři centimetry vyšší světlou výškou a většími koly.

Audi A1 citycarver přináší na silnice svěží a sebevědomý styl a k tomu nabízí velký prostor pro individualizaci i nejvyšší úroveň konektivity. Nejpokrokovější verze nové modelové řady A1 se cítí jako doma v jakémkoli revíru – ve městě, stejně jako na venkovských silnicích i na dálnicích či dokonce v lehkém terénu.

Audi A1 citycarver s vnější délkou 4,04 metru vychází z hlediska techniky i designu z modelu A1 Sportback. Uhlazené linie nového modelu zanechávají silný dojem a umocňují jeho sportovní charakter. Atraktivní vůz se kromě toho vyznačuje také o čtyři centimetry vyšší světlou výškou. Tato změna usnadňuje nastupování a vystupování a přispívá k lepšímu výhledu z vozu. Na zvýšení světlé výšky se 35 milimetry podílí nový podvozek, zbývající část připadá na kola, která mají v porovnání s modelem A1 Sportback větší průměr, 16 palců nebo více.

Exteriér má robustní vzhled terénních automobilů. Rozměrná maska chladiče Singleframe s osmiúhelníkovým designem připomíná modely Audi Q. Vnitřní část masky vyplňuje výrazně trojrozměrná voštinová mřížka s matně černým lakováním. Nad maskou jsou na rozdíl od modelu A1 Sportback umístěny dva charakteristické úzké otvory. Terénní kompetence modelu A1 citycarver naznačuje spodní ochranný panel lakovaný odstínem ušlechtilé oceli. Podběhy kol a nově tvarované boční prahy nesou povrchové díly v kontrastní barvě. Nově tvarovaný zadní nárazník přebírá robustní styl přídě.

Paleta laků pro karoserii modelu A1 citycarver zahrnuje devět barev. Na přání nabízí Audi lakování střechy metalickými odstíny černá Mythos nebo šedá Manhattan. Paket černých ozdobných prvků ponoří vnější díly spodní části karoserie, které jsou sériově v odstínech šedé nebo mají lak v odstínu ušlechtilé oceli, do temně černé.

Interiér je charakterizován dokonalou symbiózou designu a ovládacích ploch, natočených k řidiči. Například digitální panel přístrojů tvoří kompaktní jednotku s výdechy ventilační soustavy. Ozdobné plochy na výdeších ventilační soustavy, konzole středového tunelu a dveřích jsou lakovány v odstínech mátově zelené, měděné, oranžové nebo stříbřitě šedé. Výbava S line nabízí navíc odstín šedá Struktur.

Kromě základní vnitřní výbavy jsou k dispozici tři výbavové linie advanced, design selection a S line. U verze S line má klient na výběr varianty čalounění s kombinacemi tkanina/umělá kůže nebo Alcantara/umělá kůže. Interiér design selection zahrnuje paket dekoračního osvětlení a osvětlení kontur.

Prostorností interiéru i objemem zavazadlového prostoru 335 litrů je A1 citycarver totožný s modelem A1 Sportback. To samé platí pro sériovou výbavu i výbavu na přání, která sahá až ke světlometům LED s dynamickými ukazateli směru vzadu. A1 citycarver však navíc disponuje střešním spoilerem S line a sériově většími koly s průměrem 16 palců nebo více. Asistenční systémy, včetně adaptivního tempomatu a parkovacího asistenta, pocházejí z vyšší třídy. Audi pre sense front (rozpoznávání chodců/cyklistů) a upozorňování na vyjetí z jízdního pruhu patří k sériové výbavě.

V centru digitálního světa: informační a zábavní systémy a Audi connect

Audi A1 citycarver je díky atraktivním komponentům informačních a zábavních systémů a rozsáhlé konektivitě předurčen k roli inteligentního partnera zejména mladých řidičů. Zcela digitální panel přístrojů se dodává sériově – na vrcholu nabídky stojí Audi virtual cockpit a MMI Navigation plus. Řidič ovládá vrcholný informační a zábavní systém prostřednictvím 10,1“ dotykového displeje nebo jednoduše hlasovými povely. Cíle pro navigační systém rychle nalezne textové vyhledávání s nápovědou. Poskytovatel navigačních služeb a mapových podkladů HERE vypočítává trasu online a zohledňuje přitom dopravní situaci v širokém okolí.

Ve spojení se souborem služeb „Audi connect Navigation & Infotainment“, který je již zahrnut do multimediálního systému MMI Navigation plus, a s doplňkovým paketem „plus“ nabízí Audi další funkce, jako jsou například navigace s Google Earth, dopravní informace online, informace o parkovacích místech, hybridní příjem rozhlasového vysílání nebo hotspot WLAN pro přenosná koncová zařízení. Audi phone box zajistí dokonalou integraci chytrého telefonu do systémů vozidla, zatímco prémiový audiosystém Bang & Olufsen s výkonem 560 W umožňuje cestujícím skvělý poslech s prostorovým zvukem.

Ještě větší potěšení z jízdy díky dynamickému paketu: podvozek

Podvozek nejpokrokovější verze modelu Audi A1 má harmonické a precizní nastavení. A1 citycarver může být ještě dynamičtější, pokud si klient objedná na přání dodávaný dynamický paket. Jeho součástí jsou brzdové kotouče se sportovně červenými třmeny, systém řízení jízdní dynamiky Audi drive select, variabilní řízení zvuku a podvozek s elektronicky řízenými tlumiči. Audi drive select nabízí čtyři jízdní režimy auto, dynamic, efficiency a individual. Klienti si mohou tento systém objednávat také samostatně. Audi navíc dodává ve spojení s dynamickým paketem kola o průměru až 18 palců.

U příležitosti uvedení na trh bude Audi nabízet speciální edici s označením „edition one“ s lakem karoserie v odstínech šedá Arrow nebo oranžová Pulse a s 18“ koly. Rámečky krajních otvorů pro přívod vzduchu na přídi, mřížka a kruhy Audi na masce chladiče Singleframe i označení modelu na zádi jsou černé. Světlomety a zadní svítilny jsou tmavě tónované, zatímco střecha a kryty vnějších zpětných zrcátek mají kontrastní barvu. Boční stěny zdobí fólie s matně stříbrným nápisem „edition one“. Exkluzivní vnitřní výbava vychází z verze interiéru S line a je doplněna oranžovými nebo stříbrnými ozdobnými prvky.

Audi A1 citycarver lze objednávat od srpna 2019 a u českých prodejců se objeví na podzim 2019.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Siems & Klein
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Standox