AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.


Mazda zahajuje prodej revolučního motoru Skyactiv-X

Jde o první benzinový motor na trhu, který kombinuje zážehový a vznětový princip spalování.

Mazda zahájila prodej benzinového motoru Skyactiv-X. Revoluční poháněcí jednotka je k dispozici pro model Mazda3. Zákazníci v několika evropských zemích mohou vůz Mazda3 s motorem Skyactiv-X již objednávat. První automobily budou zákazníkům dodány letos na podzim .

Čtyřválec Skyactiv-X o objemu 2,0 l je první benzinový motor na trhu, který kombinuje zážehový a vznětový princip spalování. Využívá unikátní technologii SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition, kompresní vzněcování regulované zapalovací svíčkou).

Skyactiv-X poskytuje řidiči výkon zážehového motoru a okamžitou odezvu motoru vznětového. Motor dosahuje nejvyššího výkonu 180 k a nejvyššího točivého momentu 224 N.m. Zcela nová Mazda3 Skyactiv-X v karoserii sedan se pyšní neobyčejně nízkou spotřebou paliva od 4,3 l/100 km, což odpovídá emisím CO2 pouze 96 g/km.

Nová Mazda3 Skyactiv-X je zároveň sériově vybavena technologií Mazda M Hybrid. Jedná se o inteligentní 24V částečně hybridní soustavu, která při zpomalování získává zpět kinetickou energii vozu a přeměňuje ji na elektrickou energii, která následně napájí elektromotor.

Nová Mazda3 Skyactiv-X je nabízena v karosářských variantách hatchback i sedan. Zákazníci mají na výběr šestistupňovou mechanickou převodovku Skyactiv-MT a šestistupňovou samočinnou převodovku Skyactiv-Drive. Mazda3 Skyactiv-X s karoserií hatchback může být na přání vybavena pohonem všech kol Mazda i-Activ.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
BMW Group Česká republika
Interaction s.r.o.