AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.


Nová služba sdílení automobilů v Praze

Světová jednička ve sdílení automobilů Anytime carsharing vstupuje do Prahy.

Světová jednička ve sdílení automobilů Anytime carsharing začne působit v Praze. Na začátku dubna zahájila možnost registrace uživatelů prostřednictvím mobilní aplikace a do měsíce začne nabízet služby sdílení vozidel.

Služba Anytime carsharing umožňuje vyhledávat, rezervovat a odemykat auta přímo z mobilní aplikace. Pronájem vozidel lze počítat na minuty, hodiny nebo na dny. Rezervace, vyzvednutí a vrácení vozu je samoobslužný proces. V nabídce bude několik set vozidel Toyota Yaris Hybrid s automatickou převodovkou a zadní kamerou. Část vozů má ve výbavě i Bluetooth.

Italská služba Anytime je jedním z největších poskytovatelů sdílení automobilů na světě a prvním nadnárodním hráčem, který přichází do Česka. V České republice plánuje v příštích letech investovat až 30 milionů eur.

Zájemce o využívání Anytime carshare si stáhne bezplatnou aplikaci z Apple Store nebo Google Play a provede online registraci, která trvá do 15 minut. Stačí vyfotit průkaz totožnosti, řidičský průkaz a pořídit „selfie“.

Ceny začínají od 1,99 Kč za minutu použití vozidla a uživatel nic dalšího neplatí. Služba zahrnuje benzin, mytí i pojištění vozu. Součástí je i bezplatné parkování v modrých a fialových zónách. Platba proběhne automaticky po ukončení pronájmu z připojené platební karty.

„Po schválení registrace si zákazník může vybrat nejbližší vůz Anytime a rezervovat jej prostřednictvím mobilní aplikace. Aplikace najde nejbližší vozidlo a vytvoří k němu trasu. Klient pak bude mít 20 minut zdarma, aby se k rezervovanému vozu dostal. Pak již jen pomocí aplikace automobil otevře a může vyrazit,“ říká ředitel Anytime carshare v České republice Milan Beutl.

Sdílení automobilů uvolní v Praze parkovací místa

Podle statistik lidé využívají vlastní automobil jen zhruba čtyři procenta z celkového času. Přitom musí hradit náklady na servis, údržbu, tankování i parkování, a to i v době, kdy automobil vůbec nepoužívají. Vysoká koncentrace automobilů ve městech navíc způsobuje značné škody na životním prostředí. Odhaduje se, že jeden sdílený vůz může v Praze uvolnit 8 až 15 parkovacích mís­t.

Společnost Anytime carshare začala poskytovat služby v oblasti pronájmu aut v roce 2012. V současné době provozuje flotilu více než 8000 automobilů v různých segmentech. Působí ve 14 městech ve čtyřech zemích.

Anytime vlastní skupina Mikro Kapital Group, kterou v roce 2008 založil podnikatel Vincenzo Trani. Skupina Mikro Kapital působí v oblasti finančních služeb, mikrofinancování a sdílení automobilů v 17 zemích. Reprezentativní kanceláře se nacházejí v 68 městech a počet zaměstnanců přesahuje 1500.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
BOSCH
Iveco Czech Republic, a.s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.