AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
BusPoint
Siems & Klein


Bosch uspořádal druhý ročníku Mechathonu

Padesát studentů se zúčastnilo druhého ročníku Mechathonu pořádaného společností Bosch.

O uplynulém víkendu se v pražském StartUp Marketu uskutečnil již druhý ročník soutěže Mechathon pořádaný společností Bosch. Padesát studentů a studentek technických vysokých škol, rozdělených do deseti týmů, pracovalo na zadaném úkolu z oblasti robotiky a logistiky nepřetržitě 28 hodin. Vítězem se stal tým studentů z ČVUT a VUT.

Sestavit a naprogramovat autonomního robota, který je schopen vyskladnit zboží z kamionu do chytrého skladu a následně jej dovést na výrobní linku. To byl úkol pro padesátku studentů a nadšenců do robotiky. Účastníci měli na vyřešení úkolu 28 hodin, většina týmů proto nešla ani spát a pracovala celou noc.

„Těší mě obrovský zájem studentů o Mechathon. Jejich nadšený přístup k řešení úkolu je pro nás vždy inspirující. Bosch celosvětově podporuje technické vzdělávání studentů a jsem rád, že díky Mechathonu získají další zkušenosti,“ říká Milan Šlachta, reprezentant Bosch Group v České republice.

Oproti prvnímu ročníku se akce zúčastnilo o 12 studentů více. Příjemnou změnou bylo také dvojnásobné zastoupení dívek na stupních vítězů. „Mechathon bych doporučila všem studentům techniky. Rozšířil mi obzory a naučil mě spolupráce v týmu. Vděčná jsem hlavně za všechny získané praktické zkušenosti,“ prozradila Viola Vrbová, studentka ZČU v Plzni, jejíž tým se umístil na třetím místě.

Vítězem Mechathonu se stal tým složený ze studentů ČVUT, VUT a VOŠ Písek. Porotu přesvědčilo především technické zpracování robota a inovativní přístup k řešení celého úkolu. Na druhém místě se potom umístila skupina zástupců z ČVUT, VUT a ČZU a studentka z UJEP. Vítězové si odnesli drony, brýle pro virtuální realitu nebo také 3D pero.

Celý víkend byli na místě odborníci z praxe, kteří poskytovali jednotlivým týmům cenné rady. „Bylo skvělé pozorovat účastníky, jak se snaží přijít s nějakým inovativním řešením. Druhý ročník byl podle mě ještě úspěšnější než ten první,“ říká Jiří Masopust, projektový vedoucí ve společnosti Bosch v Českých Budějovicích.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
Auto Fit, spol. s r.o.
Siems & Klein
auto MOTOL BENI a. s.
Scania Czech Republic s.r.o.