AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Siems & Klein


Nová zimní pneumatika Bridgestone Blizzak LM005

Nová zimní pneumatika s nejmodernějšími technologiemi Bridgestone dosahuje vynikajících provozních vlastností na mokru, sněhu a ledu.

Bridgestone, největší společnost na světě pro výrobu pneumatik a gumárenských produktů, modernizuje produktovou řadu prémiových zimních pneumatik Blizzak. Nová pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 s jedinečným dezénem a nejmodernější směsí Bridgestone Nano Pro-tech poskytuje řidičům výjimečnou ovladatelnost a bezpečnost dokonce i v náročných podmínkách. Blizzak LM005 nabízí řidičům optimální provozní vlastnosti na mokru, sněhu a ledu.

Připravenost na neočekávané situace

Počasí je během zimního období v celé Evropě stále více nepředvídatelné a přináší nové extrémy, ať se jedná o přívaly deště či sněhu, časté mrazy nebo sněhové srážky v oblastech, v nichž jsou neobvyklé.

Pro řidiče je v těchto náročných podmínkách velmi náročné udržet směrovou stabilitu vozidla a zastavit s co nejkratší brzdnou dráhou. Rutinní řidičské úkony, jako je jízda do svahu nebo vyhýbací manévr před překážkou, se na sněhu a ledu stávají náročnější a ošidnější. O to důležitější jsou provozní vlastnosti pneumatik, které jsou jedinou součástí vozidla, udržující kontakt s povrchem vozovky.

Bridgestone vyvinul pneumatiku Blizzak LM005, která poskytuje řidičům potřebný pocit jistoty a bezpečí. Vývoj pneumatiky Bridgestone Blizzak LM005 zohlednil výsledky výzkumu požadavků zákazníků, jehož se zúčastnilo 20 000 řidičů z celé Evropy. Pneumatika Blizzak LM005 proto vychází vstříc očekáváním řidičů a je připravena na opravdové výzvy, jimž řidiči čelí v každodenním provozu. Díky tomu jim nabízí vynikající úroveň ovladatelnosti a bezpečnosti ve všech zimních podmínkách, zejména na sněhu a ledu.

Nejvyšší hodnocení provozních vlastností

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 byla testována v nejrůznějších sněhových podmínkách, aby byla zaručena nejvyšší úroveň celkových provozních vlastností. Díky tomu nabízí vynikající výkony na sněhu a ledu. V disciplínách adheze a brzdění na mokru je nejlepší ve své třídě. V testu organizace TÜV SÜD – jedné z nejrespekto­vanějších nezávislých institucí pro testování automobilové techniky v Evropě – se pneumatika Blizzak LM005 umístila na prvním nebo druhém místě v testech brzdění na sněhu, trakce na sněhu a brzdění na ledu.

Stejně jako letní cestovní pneumatika Bridgestone Turanza T005 získala i pneumatika Blizzak LM005 nejlepší hodnocení adheze a brzdění na mokru ve své třídě. Je tedy nejlépe hodnocenou zimní pneumatikou v testech organizace TÜV SÜD, co se týče brzdění a průjezdu zatáčkou na mokru. Blizzak LM005 je také první zimní pneumatikou, která obdržela hodnocení A na informačním štítku EU v disciplíně adheze na mokru ve všech nabízených rozměrech. Vynikající provozní vlastnosti na mokru jsou zásadní předností pneumatiky Bridgestone Blizzak LM005, protože ze všech druhů náročných podmínek jezdí řidiči v zimě nejčastěji právě na mokrých vozovkách.

Dynamický design. Vynikající ovladatelnost.

Provozní vlastnosti pneumatiky Bridgestone Blizzak LM005 jsou výsledkem nejmodernějších technologií, použitých v její konstrukci. Přilnavost k povrchu vozovky zvyšuje synergie vlastností nejmodernějších materiálů v pryžových směsích a konstrukce dezénu.

Pneumatika je vyrobena ze směsi Bridgestone Nano Pro-tech™. Vysoký obsah siliky optimalizuje provozní vlastnosti na mokru a sněhu. Díky silice zůstává pneumatika poddajná i za velmi nízkých teplot. Tím je zaručena maximální trakce. Bridgestone zajistil rovnoměrné rozptýlení částic siliky novou nanoselektivní technologií míchání směsi a vytvořil směs, která se vyznačuje stálými vlastnostmi. Pneumatika Blizzak LM005 tak dokáže poskytovat naprosto konzistentní výkony ve všech zimních podmínkách.

Také dezén byl zkonstruován v souladu s požadavky na bezpečnou jízdu za všech zimních podmínek. Větší počet příčných drážek v ramenní oblasti vylepšuje záběrové vlastnosti pneumatiky na sněhu a ledu a optimalizuje tlak ramenních bloků na povrch vozovky při brzdění. Větší plocha drážek v prostřední části dezénu usnadňuje odvádění vody a zachycování sněhu. Střídavé uspořádání drážek zvyšuje adhezi mezi sněhem v drážkách a sněhem na vozovce.

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 má uprostřed lamely 2D a v ramenní oblasti lamely 3D. Toto řešení v kombinaci s příčnými drážkami zvyšuje adhezi na zledovatělém povrchu. U širších pneumatik jsou použity podélné drážky pro maximální odvádění vody.

Široká dostupnost

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM005, vyvinutá a vyráběná v Evropě, bude v roce 2019 nabízena ve 116 rozměrech (od 14“ do 22“). V roce 2020 bude následovat dalších 40 rozměrů. Při uvedení na trh bude pokryto 92 procent celkové poptávky a 90 procent poptávky v segmentu velkých kol s průměrem ráfku 17“ a více. Novou zimní pneumatiku Bridgestone tak bude moci používat většina osobních automobilů a silničních SUV. Bridgestone bude navíc nabízet 24 oblíbených rozměrů v jedinečné verzi DriveGuard s technologií run-flat (RFT). Řidiči mohou i po ztrátě tlaku v poškozené pneumatice DriveGuard RFT bezpečně ovládat svůj vůz a pokračovat v jízdě rychlostí až 80 km/h. Tímto způsobem mohou ujet až 80 km.

Symbol horského štítu se sněhovou vločkou (3PMSF) a označení M+S potvrzují, že pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 splňuje legislativní požadavky na zimní provoz ve všech evropských zemích. Bridgestone Blizzak LM005 zajistí řidičům bezpečnou mobilitu po celou zimu!

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Standox
Interaction s.r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.