AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Exkluzivní výhled do budoucnosti

Exkluzivní výhled do budoucnosti

Studie ŠKODA VISION iV se zcela novou, inovativní koncepcí interiéru.

Skica interiéru studie ŠKODA VISION iV poskytuje výhled na překvapivá řešení prvního vozu značky ŠKODA s čistě elektrickým pohonem na bázi platformy MEB. Nové je zejména inovativní a uživatelsky přívětivé uspořádání přístrojové desky a středové konzoly. Doplňuje je centrálně umístěný displej, který se zdánlivě vznáší, a nový dvouramenný volant.

Studie VISION iV s čistě elektrickým pohonem nabízí výhled do budoucnosti, na to, jak může vypadat interiér prvního vozu značky ŠKODA na bázi modulární elektrické platformy (MEB) koncernu Volkswagen. Vůz se obejde bez klasického středového tunelu – designéři značky ŠKODA tedy využili možnosti nové platformy MEB k vytvoření nového velkoryse koncipovaného interiéru. Zcela nově například uspořádali přístrojovou desku a středovou konzolu. Mezi sedadly řidiče a spolujezdce nabízí VISION iV na nejnižší úrovni velkou odkládací schránku, nad ní se nachází středová konzola, která je pro řidiče i spolujezdce velmi snadno dosažitelná. Zde je možné umístit dva mobilní telefony, které se bezkabelově propojí s vozidlem. Kromě toho lze tato zařízení také indukčně nabíjet.

Přístrojová deska je rozdělena do dvou úrovní, její tvary i ozdobné obšití přitom kopírují linie přídě vozu. Velký displej vyčnívá z přístrojové desky do prostoru a vyvolává dojem, že se vznáší. Před ním je umístěna opěrka pro ruku, která dotykový displej ovládá. Zcela nově je koncipován také volant, vystačí si se dvěma rameny a namísto obvyklého loga značky nese nápis ŠKODA.

ŠKODA studií VISION iV učinila další krok směrem k elektrické mobilitě. V příštích čtyřech letech bude česká automobilka investovat zhruba dvě miliardy eur do alternativních pohonů i do služeb, souvisejících s mobilitou, a do konce roku 2022 uvede na trh deset elektrifikovaných modelů.

Světová premiéra studie ŠKODA VISION iV proběhne na autosalonu v Ženevě od 5. do 17. března 2019.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika
BMW Group Česká republika
Siems & Klein
Interaction s.r.o.