AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
BusPoint
Interaction s.r.o.


Automechanici ze znojemské Přímky poznávali Evropu bez hranic

Navštívit blízké Rakousko, procvičit jazykovou vybavenost, poznat něco nového, seznámit se s jinými zvyky, kulturním bohatstvím a získat další zkušenosti v oboru. Tuto zajímavou možnost mohli v rámci programu Erasmus+ využít žáci třetího ročníku oboru Aut

Max se Zdeňkem pracovali ve značkovém servisu Iveco, ubytováni byli na internátě školy. Ve volném čase měli možnost prohlédnout si celou školu i město Eggenburg. Navštívili také Vídeň a Krems. Pobyt se jim započte jako odborná praxe a zapíše do Europassu. Každý den po práci se museli také věnovat teoretické výuce. Procvičovali slovní zásobu, především se učili nová slovíčka a fráze ze svého oboru. Psali si deník a postupně vytvářeli elektronickou prezentaci z celého pobytu. Díky programu Erasmus+ tak načerpali spoustu nových zkušeností a měli skvělé zážitky.

„Automobilní škola, ve které se učí žáci oborů Automechanik a Autokarosář, je výborně vybavena zejména po odborné stránce. Zaujalo mě, co všechno tato rakouská škola poskytuje svým učňům. Mají tu k dispozici 30 vlastních automobilů, na kterých se žáci učí, 14 elektrotechnic­kých laboratoří, 29 dílen a spoustu panelů na diagnostiku a opravu jednotlivých částí automobilu. Systém učňovského školství v Rakousku se mi také moc líbí. Ve škole totiž pobývají pouze 10 týdnů a zbytek roku pracují ve svých mateřských firmách, které jim vzdělání platí. Žáci tak mají jistotu budoucího zaměstnání,“ hodnotí stáž Maxmilian Jelen.

„Kromě pracovních povinností jsme navštívili i kulturní památky a prohlédli si třeba i pěkné veterány v muzeu s krásným názvem Nostalgiewelt. V hlavním městě Rakouska Vídni jsme viděli Hofburg, Stephansdom, Burgtheater či operu. Moc pěkné byly vánoční trhy před radnicí, návštěva střelnice a také výlet do města Krems. Tato stáž byla velice zajímavá, přinesla nám spoustu odborných poznatků a také procvičení jazykových dovedností,“ komentuje situaci zde další z účastníků Zdeněk Ryšavý.

Pedagogickou oporu a doprovod poskytli žákům učitelé jazyka německého Mgr. Leoš Holík s kolegyní Mgr. Markétou Kselíkovou. Program Erasmus+ hodnotí oba velmi kladně.

Autor: Mgr. Libor Hanzal

Obrázek k článku

Fotogalerie: Primka_AM_Rakousko

FotografieFotografieFotografie 



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.