AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.


Toyota umí ovládat robota ze vzdálenosti 10 kilometrů

Asistenční robot, který bude pomáhat lidem v domácnosti i nejrůznějších zdravotnických zařízeních, je zase o něco blíž realitě.

Dálkové ovládání humanoidního robota T-HR3 úspěšně absolvovalo praktické testy. Funguje na deset kilometrů a využívá mobilní síť 5G. Celý projekt má přispět k širokému využití této technologie.

Úspěšné zakončení náročného testování oznámily společnosti DOCOMO a Toyota, které na vývoji tohoto stroje podobného člověku spolupracují. Robot T-HR3 má do detailů vyvinuté a jemné ovládání, které umožňuje ovládat celé tělo robota, a které dokáže člověk na dálku rozpohybovat stejným způsobem jako vlastní lidské tělo.

K zajištění citlivých a hladkých pohybů bylo klíčové minimalizovat zpoždění při komunikaci a výměně řídicích signálů mezi robotem T-HR3 a systémem ovládání Master Maneuvering. Experimenty s robotem T-HR3 se až doposud realizovaly pomocí kabelového připojení s relativně krátkou komunikační prodlevou. S ohledem na běžné použití v reálném prostředí byl však tentokrát robot T-HR3 úspěšně ovládán bezkabelově prostřednictvím komunikační technologie 5G s krátkým zpožděním, kterou vyvinula firma DOCOMO.

Společnosti DOCOMO a Toyota demonstrovaly svoji novou robotickou technologii při komunikaci mezi výstavním centrem Tokio Big Sight a telekomunikační věží Tokio Skytree v rámci dvoudenní prezentační akce DOCOMO Open House 2018, která proběhla v centru Tokio Big Sight na začátku prosince.

Společně také plánují pokračovat v testování robotů a jejich využití za nejrůznějších scénářů a zamýšlejí zkoumat a vyvíjet technologie a služby tak, aby do roku 2020 dokázaly uvést služby komunikace 5G na trh, a přispěly tak k realizaci úspěšné mobilní společnosti.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Standox
Iveco Czech Republic, a.s.