AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Mercedes-Benz


ŠKODA AUTO otevírá v závodě Kvasiny nové vzdělávací centrum

Nově otevřené vzdělávací centrum je součástí rozsáhlého investičního programu, který má za cíl zlepšovat pracovní podmínky zaměstnanců.

V závodě společnosti ŠKODA AUTO v Kvasinách se dnes otevírají nové vzdělávací prostory ŠKODA Akademie. Celková plocha činí 645 m2, náklady na stavbu a moderní vybavení kanceláří a učeben činily více než 20 milionů korun. Centrum je určeno pro vzdělávací a specializované kurzy, jazykové lekce a další školení s cílem zlepšovat pracovní podmínky zaměstnanců a průběžně zvyšovat jejich kvalifikaci.

„Investice do vzdělávání jsou pro nás jednou z klíčových priorit. Otevřením nového vzdělávacího centra v Kvasinách zlepšíme dostupnost vzdělávání pro naše zaměstnance. Tímto krokem ale naše snahy nekončí. V budoucnu se budeme zasazovat o další zlepšení kvalitního vzdělávání ve všech našich závodech,“ řekl Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast řízení lidských zdrojů při příležitosti slavnostního otevření vzdělávacího centra, kterého se zúčastnil spolu s předsedou Odborů KOVO MB, Jaroslavem Povšíkem.

Celková plocha nového vzdělávacího centra činí 645 m2 a zahrnuje celkem pět školicích místností, z nichž největší nabízí kapacitu 48 osob. Do výstavby a vybavení investovala ŠKODA AUTO v posledních dvou letech více než 20 milionů korun – tato investice zahrnuje kompletní náklady na stavební úpravy, vestavbu kanceláří, učeben, společného prostoru a sociálních zařízení. Nové prostory získaly moderní techniku, která zatraktivní školení a vzdělávání zaměstnanců.

V nových prostorách budou kromě školení a řady specializovaných kurzů, včetně jazykových, probíhat i motivační rozhovory se zaměstnanci, kurzy pro mistry a vedoucí týmů či oddělení a další aktivity spojené se vzděláváním. V areálu závodu v Kvasinách jde o vůbec první prostory tohoto druhu, doposud školení a kurzy probíhaly v zasedacích místnostech, u externích firem, nebo účastníci dojížděli do Mladé Boleslavi.

Nové vzdělávací centrum je součástí dlouhodobě pojatého investičního programu, který má za cíl zlepšovat pracovní podmínky zaměstnanců. Vzdělávání a školení zaměstnanců je jedním z nástrojů trvale udržitelného růstu společnosti ŠKODA AUTO. Důležitá je v této oblasti intenzivní spolupráce společnosti se sociálním partnerem, odborovou organizací KOVO, který se podílí na tvorbě projektů na zlepšení pracovních podmínek zaměstnanců a podporuje jejich realizaci. V současné době pracuje v závodě Kvasiny více než 8500 zaměstnanců. Počet proškolených zaměstnanců v Kvasinách v prezenčních kurzech v roce 2017 byl přibližně 7500 a v e-learninových kurzech přibližně 8800 zaměstnanců.

ŠKODA AUTO věnuje vzdělávání dlouhodobě velký důraz. V dubnu 2013 byla založena ŠKODA Akademie za účelem komplexního vzdělávání žáků a zaměstnanců. ŠKODA Akademie je zodpovědná za personální rozvoj zaměstnanců ŠKODA AUTO, za rozvoj jejich odborných i nadodborných kompetencí. Před jedenácti lety otevřela automobilka nové vzdělávací centrum Na Karmeli v centru Mladé Boleslavi.

Popisek k fotografii:

Nové vzdělávací centrum dne 26.9.2018 slav­nostně otevřeli (zleva): Bohdan Wojnar, člen představenstva za oblast řízení lidských zdrojů, Jaroslav Povšík, předseda Odborů KOVO MB, Martin Lustyk, předseda Odborů KOVO Kvasiny, Jiří Černý, vedoucí výroby vozů závodu Kvasiny a Carsten Brandes, vedoucí ŠKODA Akademie.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Scania Czech Republic s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.