AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.


ŠKODA KAROQ SPORTLINE: Ve sportovním duchu

Sportovní nárazníky, 18palcová kola z lehké slitiny a sportovní sedadla ve standardní výbavě.

ŠKODA představí na autosalonu v Paříži v říjnu 2018 novou variantu kompaktního SUV KAROQ se sportovním naladěním designu a jízdní dynamiky. Exkluzivně dostane ŠKODA KAROQ SPORTLINE i nejsilnější zážehový motor o výkonu 140 kW (190 k).

V roce 2017 představený model ŠKODA KAROQ je druhým modelem ofenzivy SUV automobilky ŠKODA, který přenesl moderní designérský styl i do segmentu kompaktních SUV. ŠKODA KAROQ nabízí inovativní technologie, jako je virtuální panel přístrojů nebo bezkabelové nabíjení mobilních zařízení. V oblasti konektivity nastavuje ŠKODA KAROQ nová měřítka ve své třídě. K informačním a zábavním systémům si zákazníci mohou pořídit balíček služeb ŠKODA Connect zahrnující Infotainment Online, Care Connect a Tísňové volání. Typicky pro značku ŠKODA pak model KAROQ nabízí navzdory kompaktním vnějším rozměrům velkorysý vnitřní prostor pro pět cestujících a jejich zavazadla.

Čtyři motory a na přání pohon všech kol

Pro nově přicházející sportovnější variantu nabídne ŠKODA čtyři hospodárné a ekologické motory. Exkluzivně v rámci modelové řady KAROQ bude pro ŠKODA KAROQ SPORTLINE k dispozici motor 2.0 TSI 140 kW (190 k) s pohonem všech kol a převodovkou DSG. Pro zážehový motor 1.5 TSI 110 kW (150 k) s pohonem předních kol nabízí ŠKODA kromě mechanické převodovky také sedmistupňovou převodovku DSG, na přání s pohonem všech kol.

V nabídce pro model ŠKODA KAROQ SPORTLINE budou i dva vznětové agregáty. U motoru 2.0 TDI s předním pohonem a výkonem 110 kW (150 k) je k dispozici standardně dodávaná šestistupňová mechanická převodovka. Pohon všech kol je pro tento model k dispozici na přání, a to i v kombinaci se sedmistupňovou převodovkou DSG. Výkonnější varianta motoru 2.0 TDI 140 kW (190 k) bude dodávána se sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol.

Sportovní vzhled venku i uvnitř

Sportovní duch vozu ŠKODA KAROQ SPORTLINE je zřejmý na první pohled. Upravené nárazníky a exkluzivně dodávaná černě lakovaná 18palcová kola „Mytikas“ z lehké slitiny odlišují model od běžného provedení. Na přání jsou k dispozici také 17palcová kola „Ratikon“ nebo 19palcová kola „Vega“, oba typy v černé metalické barvě. Elegantní dojem umocňuje také obložení spodní části dveří v barvě karoserie a v černé barvě, společně s tmavě tónovanými skly a černými střešními nosiči. Přední blatníky jsou zdobeny plaketami SPORTLINE.

V interiéru okamžitě upoutají pozornost černá sportovní sedadla se stříbrným kontrastním prošíváním. Jsou potažena trojvrstvou tkaninou Thermoflux. Díky vyšší prodyšnosti nabízí cestujícím zejména v létě mimořádný komfort i při dlouhém cestování. Multifunkční sportovní volant je obšitý perforovanou černou kůží a prošívání je stříbrné. Efektní a současně funkční pedály jsou z ušlechtilé oceli. Sportovnímu vzhledu rovněž přidává černé čalounění stropu, černé obložení střešních sloupků a osvětlení interiéru LED.

Na přání s digitální přístrojovou deskou

Na přání bude ŠKODA dodávat zákazníkům vůz KAROQ SPORTLINE s virtuálním panelem přístrojů. Ve verzi SPORTLINE si řidič může kromě čtyř stávajících vybrat i nové páté uspořádání displeje, které umožňuje zobrazit otáčkoměr a aktuální rychlost uprostřed. Díky modulu LTE a hotspotu WLAN jsou cestující ve voze ŠKODA KAROQ „vždy online“. Nastavení vozu může řidič libovolně měnit prostřednictvím výběru jízdního režimu, elektronicky řízený stabilizační systém ESC nabízí dvě úrovně nastavení.

Jako každý vůz s okřídleným šípem ve znaku dostala i ŠKODA KAROQ SPORTLINE řadu prvků „Simply Clever“ a velký počet odkládacích prostorů. Na přání dodávané elektricky ovládané zadní výklopné víko se otevírá a zavírá stisknutím tlačítka nebo mírným tlakem na otevřené víko; na přání umožňuje virtuální „pedál“ pod zadním nárazníkem otevření víka zavazadlového prostoru intuitivním pohybem nohy. ŠKODA nabízí pro zavazadlový prostor variabilní podlahu. Síťové kapsy na vnitřní straně opěradel předních sedadel a středové konzoly usnadňují každodenní život, podobně jako odkládací přihrádka pro drobné mince a parkovací karty na straně řidiče nebo držák pro multimediální zařízení.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mercedes-Benz
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Standox
BOSCH
auto MOTOL BENI a. s.