AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


Omlazená ŠKODA FABIA míří k českým zákazníkům

Novým designem přídě i zádě a úspornými zážehovými motory vstříc modelovému roku 2019.

Druhý nejprodávanější model značky ŠKODA na domácím trhu dostává pro modelový rok 2019 nejen nový design, ale i novou techniku. Živé a úsporné motory se zdvihovým objemem 1,0 l zvýrazňují sofistikovaný charakter vozu, stejně jako pokročilé asistenční systémy. Modernizovaný hatchback a kombi se právě dostávají do tuzemského prodeje s rozšířenou standardní výbavou.

Modifikovaný design přední a zadní části podporuje mimořádně hodnotný a současně nezaměnitelný vzhled vozu, který dotvářejí nově tvarované hlavní a mlhové světlomety a výrazně přepracovaná maska chladiče. Poprvé jsou v modelové řadě FABIA použity účinné diodové přední světlomety i zadní skupinové svítilny. Nová je také nabídka kol z lehké slitiny, která bude pro hatchback poprvé obsahovat i na přání dodávaná kola s průměrem 18 palců. Uvnitř byl upraven design panelu přístrojů, změněn je vzhled dekoračních prvků na přístrojové desce a nové jsou i dvoubarevné vzory potahových látek čalounění sedadel.

Škála poháněcích jednotek zahrnuje čtyři zážehové tříválce o objemu 1,0 l. Motory MPI s nepřímým vstřikováním paliva dávají největší výkon 44 kW (60 k) nebo 55 kW (75 k). Přeplňované motory TSI s přímým vstřikováním produkují výkon až 70 kW (95 k), resp. 81 kW (110 k). Oba motory TSI mají nově filtry pevných částic.

Nabídka modelové řady ŠKODA FABIA začíná verzí Active 1.0 MPI/44 kW, která bude k dispozici v průběhu druhého pololetí letošního roku. Oproti dosavadnímu provedení je nyní standardní výbava obohacena o manuální klimatizaci, elektrické ovládání předních oken i vnějších zpětných zrcátek, informační a zábavní systém Blues, palubní počítač, světelný asistent a další položky.

U prostředního stupně výbavy Ambition přibyla například kola z lehké slitiny, malý kožený paket či informační a zábavní systém Swing.

Nejvyšší úroveň Style, dostala navíc tempomat, multifunkční volant, přední světlomety LED, zadní sdružené svítilny LED a další prvky.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Toplac s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika