AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Mercedes-Benz


Nicolas Kočí z Přímky mezi 21 nejlepšími z celé republiky

České ručičky. Nejvýznamnější projekt na podporu učňovského školství a řemesla v České republice.

Vyhlašovatelem přehlídky je Jihomoravský kraj ve spolupráci s partnery, jimiž jsou zejména ústřední instituce s celostátní působností: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo zemědělství ministerstvo práce a sociálních věcí.

Ve středu 20. 6. 2018 se v Brně konal Galavečer 10. ročníku a my jsme byli mezi pozvanými. Zasloužil se o to Nicolas Kočí, žák 3. ročníku oboru Automechanik SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o.

„Pocity? Jsem prostě rád. Večer byl krásný, vše bylo slavnostní. Pro rodiče to byl silný zážitek. Zněla hymna, blahopřáli nám významné osobnosti z řad představitelů našeho státu a představitelé cechů nebo společenstev. Na vlastní oči jsem mohl vidět Mgr. Roberta Plagu, ministra školství, mládeže a tělovýchovy. Na jevišti se mi trošku klepala kolena, naštěstí tam se mnou byl náš pan ředitel Mgr. Libor Hanzal. V hledišti seděli moji blízcí a zástupci školy. Všem vděčím za to, že právě já jsem obdržel zlatou plaketu České ručičky 2018 a Čestné uznání. Kdybych měl někoho konkrétního jmenovat? Tak určitě otce, ten byl asi první, kdo mě ovlivnil. Pak určitě učitele odborných předmětů Ing. Karla Doležala. Podporoval mě v soutěžích, určitě jste slyšeli o mém umístění v soutěži Automechanik junior. Zařizoval vždycky, co bylo potřeba. Byl to takový třídní táta. A samozřejmě nesmím zapomenout na školu celkově, protože o Přímce je ve Znojmě a okolí slyšet. Od prvního ročníku jsem byl na každé její akci – ať už to byly Dny otevřených dveří, Vánoční výstava, Řemeslo má budoucnost nebo Přímka na kolech,“ svěřil se Nicolas Kočí.

„Samozřejmě jsme hrdi na to, jak šikovné máme žáky. Čestné uznání, které jsem jako zástupce školy obdržel, je oceněním naší práce. Snad motivací pro mladé, že vyučit se není o nic horší než mít maturitu nebo vysokou školu. A právě České ručičky byly vyhlášeny ke zvýšení významu učňovského školství v České republice a řemeslné prestiže jednotlivých učebních oborů v očích veřejnosti. Mladí řemeslníci jsou naší budoucností,“ doplnil Mgr. Libor Hanzal, ředitel školy.

Dělání, dělání, všechny smutky zahání… Kdo by tuto písničku neznal. Provází všechny vítěze již od prvních ročníků Přehlídky České ručičky. Ten 10., který se konal v sále Rotundy pavilonu A veletržního areálu Výstaviště Brno, patřil našemu žákovi.

Nicolasi, děkujeme, že jsme mohli být u toho. Máš prostě zlaté české ručičky a přejeme ti, aby tvé řemeslo mělo zlaté dno.

Autor: Mgr. Ludmila Karpíšková

Obrázek k článku

Fotogalerie: Nicolas Kočí České ručičky 2018

FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografieFotografie 



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Standox
Iveco Czech Republic, a.s.