AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.
BusPoint


Nové směrové brzdové obložení Ferodo

Reakce na stále přísnější požadavky výrobců, požadujících minimální hlučnost a vibrace.

Technologie, které zlepšují charakteristiky NVH (Noise-Vibration-Harshness; tedy omezení hlučnosti, vibrací a dalších nepříjemných projevů vozidel pří jízdě), získávají na trhu stále na významu. A to jednak díky stupňujícím se požadavkům zákazníků na komfort ve voze, jednak díky pokračujícímu nástupu hybridních a elektrických vozidel. Absence spalovacího motoru, který měl u vozů s konvenčním pohonem na svědomí vysoké hodnoty NVH, vyvolává potřebu podobně tichých dílů v ostatních systémech vozu, což se týká především brzd.

Společnost Federal-Mogul Motorparts reaguje na nový vývoj a uvádí na trh novou řadu směrového brzdového obložení Ferodo se sníženou hladinou hluku. Nové asymetrické brzdové obložení je navrženo tak, aby se stýkalo s brzdovým kotoučem pod určitým úhlem, což významně snižuje náchylnost ke vzniku vibrací a hluku při brzdění, aniž by se to negativně projevovalo na výkonnosti brzd. V závislosti na použití jsou k dispozici dvě různá řešení: zkosený třecí povrch nebo výřez, který snižuje hlučnost.

„Snížení hodnot NVH je velký úkol, speciálně v souvislosti s pokračujícím nástupem hybridních a elektrických vozidel, které umocňují důležitost technologií na účinné snižování NVH, jaké nabízí třeba naše nové směrové brzdové obložení Ferodo,” řekla Gozde Kiraliová, manažerka značek brzdových produktů Federal-Mogul Motorparts v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika. „Těší nás, že můžeme toto nejnovější pokročilé řešení uvést na trh a současně poskytnout našim zákazníkům podporu ve formě technické pomoci a návodů pro montáž. Federal-Mogul Motorparts považuje stále za velmi důležité, že jeho zákazníci mohou těžit z jeho nejnovějších výrobků a rozsáhlého technického know-how.”

Nová řada momentálně sestává z 39 katalogových čísel dílů, které pokrývají nejdůležitější modely vozidel. Obě nová směrová brzdová obložení byla zkonstruována s cílem co nejvíce zjednodušit jejich rozlišení a montáž. Na základě jejich určení jsou značeny buď šipkou, nebo písmenem indikujícím, na kterou stranu vozu se mají namontovat.

Obložení se zkosením mají největší sklon v místě, kde obložení a kotouč poprvé přicházejí do kontaktu. U obložení vybaveného výřezem by měl být výřez na přední straně, s níž obložení přichází do kontaktu s kotoučem nejdříve.

Konstruktéři značky Ferodo navrhli nejnovější řadu s maximálním ohledem na mechaniky. V zájmu dalšího zjednodušení celého postupu pro ně vytvořili i praktické instalační video, které mohou shlédnout na YouTube.

„Ferodo má zaslouženou pověst specialisty na vývoj, výrobu a prodej moderních nových brzdových systémů, třecích materiálů a výrobních postupů,” uvedla dále Gozde Kiraliová. „Věříme, že v podobě asymetrického brzdového obložení Ferodo dáváme automobilovému průmyslu včasné a praktické řešení jednoho z jeho stále naléhavějších úkolů.”

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
BOSCH