AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.


Bridgestone představuje svou první celoroční cestovní pneumatiku

Bridgestone, největší společnost na světě pro výrobu pneumatik a gumárenských produktů, představuje celoroční cestovní pneumatiku Weather Control A005, s níž řidiči bezpečně dojedou do svého cíle v každém ročním období.

Prémiová pneumatika poskytuje vynikající ovladatelnost ve všech situacích, od vyhýbacích manévrů na dálnici až po nenadálé brzdění ve městě, a v nejrůznějších povětrnostních podmínkách, zejména za deště, což je pro evropské řidiče nejdůležitější vlastností. Konstrukcí pneumatiky Weather Control A005 vychází Bridgestone vstříc požadavkům spotřebitelů na celoroční komfort a bezpečnost. „Pro řidiče, kteří chtějí mít kontrolu nad vozem se stejnými pneumatikami po celý rok bez ohledu na to, zda panuje slunečné počasí, či deštivé nebo příležitostně i sněhové přeháňky, jsme chtěli zkonstruovat celoroční pneumatiku, jež jim poskytne jistotu spolehlivého provozu bez kompromisů v oblasti bezpečnosti. A tohoto cíle jsme dosáhli s pneumatikou Bridgestone Weather Control A005,“ vysvětluje Laurent Dartoux, vedoucí strategie a marketingu ve společnosti Bridgestone EMEA.

Na vývoji se podíleli koncoví uživatelé

Příběh pneumatiky Weather Control A005 však nezačal na rýsovacím prkně. Bridgestone před zahájením vývoje uskutečnil výzkum, zaměřený na požadavky a očekávání 15 000 koncových uživatelů ohledně celoročních pneumatik a zároveň se jich dotazoval na výzvy, jimž čelí v každodenním provozu. „Řidiči si chtějí být jisti, že si jejich celoroční pneumatiky poradí s nejrůznějšími povětrnostními podmínkami,“ objasňuje Laurent Dartoux. „Výzkum ale ukázal i to, že evropští spotřebitelé si dělají největší starost o bezpečnost na mokru.“

Bezpečnost a provozní vlastnosti

Je zřejmé, že Bridgestone těmto hlasům naslouchal. Pneumatika Weather Control A005, nezávisle testovaná a certifikovaná organizací TÜV SÜD, jedním z nejrespekto­vanějších nezávislých institutů v Evropě pro zkoušky automobilové techniky, překonala nejlepšího konkurenta na trhu v disciplíně brzdění na mokrém a zasněženém povrchu. Pneumatice Bridgestone Weather Control A005 bylo na informačním štítku EU uděleno také nejlepší hodnocení ve své třídě se známkami A pro adhezi na mokru a C pro valivý odpor (některé rozměry dosahují dokonce hodnocení valivého odporu B).

Pneumatiku Bridgestone Weather Control A005 lze v souladu s legislativními požadavky používat 365 dní v roce díky optimálním provozním vlastnostem na sněhu, které dokládá symbol tří horských štítů a sněhové vločky. Navíc se vyznačuje také vynikající životností, která je srovnatelná s prémiovou letní cestovní pneumatikou Turanza T005.

Evropský vývoj a výroba

Za vývoj pneumatiky Bridgestone Weather Control A005 nesou odpovědnost vysoce kvalifikovaní inženýři a chemici z technického centra Bridgestone v Římě (Itálie). Dezén běhounu uspořádali do tvaru písmene V a v jeho krajních částech použili inovativní tvar písmene Z. Ramenní oblast disponuje drážkami s velkým objemem. Běhoun v kombinaci s optimalizovanou konstrukcí kostry a rovnoměrným rozložením tlaku ve styčné ploše zaručuje provozní vlastnosti, jimiž pneumatika uspokojí očekávání koncových uživatelů z hlediska adheze, hospodárnosti a odolnosti vůči opotřebení. K optimálním provozním vlastnostem pneumatiky přispívá také použití technologie Bridgestone Nano ProTech a směsi s vysokým obsahem siliky.

Nabídka

Bridgestone uvedl svou první celoroční cestovní pneumatiku Weather Control A005 na trh v květnu 2018. Sortiment 68 rozměrů pro 15“ až 20“ kola pokrývá hned od začátku 94 % osobních vozů a SUV. V roce 2019 bude nabídka rozšířena o další rozměry.

Krátce po premiéře uvede Bridgestone v listopadu na trh také čtyři rozměry pro malé lehké užitkové vozy. Tyto pneumatiky budou vybaveny technologií DriveGuard, jedinečnou inovací, která umožňuje řidičům pokračovat v jízdě i po ztrátě tlaku.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Siems & Klein
Standox
BMW Group Česká republika
Interaction s.r.o.