AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein


Goodyear uvádí na trh nové pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 SUV

Vysoce výkonné pneumatiky (UHP) zkracují brzdnou dráhu SUV.

Společnost Goodyear uvádí na trh nejnovější přírůstek rodiny Eagle F1 Asymmetric – pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 SUV. Nabízejí účinnější brzdění a lepší ovladatelnost vozu za jakýchkoli podmínek na silnici.

Vysoká přilnavost

Hlavním přínosem pneumatik Eagle F1 Asymmetric 3 SUV je technologie aktivního brzdění Active Braking Technology. Při brzdění se díky ní zvětšuje styčná plocha pneumatik s vozovkou, a tedy i jejich přilnavost, což zkracuje brzdnou dráhu na suché i mokré vozovce.

Druhým důležitým příspěvkem nových pneumatik je technologie Grip Booster, spočívající ve využití adhezivnější směsi, díky níž se pneumatiky více „lepí“ k povrchu vozovky. Směs zvyšuje přilnavost a zlepšuje chování vozu při brzdění a ovladatelnost.

Testy TÜV Süd na zakázku společnosti Goodyear tyto hlavní přednosti nových pneumatik potvrdily.

  • Na suché i mokré vozovce zkracují Eagle F1 Asymmetric 3 SUV brzdnou dráhu o 1,2 metru

Stabilní ovladatelnost

Konstruktéři značky Goodyear neúnavně pracovali na tom, aby zdokonalili dezén běhounu a využili přitom novou konstrukční technologii speciálně pro SUV. Nový kord v jednotlivých vrstvách pneumatiky pomáhá zlepšovat ovladatelnost vozu při vyšších rychlostech, optimalizovat tuhost pneumatik v zatáčkách a snižovat opotřebení běhounu. Další snížení opotřebení běhounu přinesla optimalizace průřezu pneumatiky a dezénu.

Všechna tato opatření doplňuje přidání vrstvy UHP Cool Cushion Layer. Tato technologie zlepšuje ovladatelnost vozu při současném snížení valivého odporu. Výsledkem je vyšší hospodárnost jízdy.

„Chování při brzdění je jednou z nejdůležitějších charakteristik pneumatik, zejména na mokrých cestách. Proto nás tak těší, že naše Eagle F1 Asymmetric 3 SUV při testech prokázala ve srovnání s konkurenty tak významné zkrácení brzdné dráhy na suché i mokré vozovce,“ řekl Mike Rytokoski, Chief Marketing Officer společnosti Goodyear v Evropě.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mercedes-Benz
BMW Group Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.
Toplac s.r.o.
BOSCH