AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.


Volkswagen zahájil předsériovou fázi vývoje nové generace modelové řady Golf

Značka investuje do modelové řady 1,8 miliardy eur.

Značka Volkswagen se společně se svými dodavateli v současnosti intenzivně připravuje na zahájení výroby nadcházející generace modelové řady Golf. Ralf Brandstätter, člen představenstva, zodpovědný za nákup, a Karlheinz Hell, vedoucí modelové řady, zdůraznili na akci „Golf 8 Supplier Summit“ ve Volkswagen Areně význam nové generace pro značku a výrobní závod Wolfsburg. Zároveň upozornili „komunitu Golfu“ na příležitosti a zodpovědnosti, které vyplývají z trvale udržitelného partnerství.

Výrobní závod Wolfsburg v současnosti vyrábí více než 2000 vozidel modelové řady Golf denně. Wolfsburg zůstane hlavním městem oblíbeného kompaktního vozu i v budoucnosti. Za 75 týdnů začne z montážní linky největšího závodu na výrobu automobilů v Evropě sjíždět osmá generace bestselleru v kompaktním segmentu. Golf se prodává ve 108 zemích a od roku 1974 přesvědčil více než 34 milionů zákazníků. Celkové investice značky do nadcházející generace dosáhnou výše 1,8 miliardy eur.

Brandstätter před 180 vrcholovými manažery 120 nejdůleži­tějších dodavatelů prohlásil: „Uvedení nadcházející generace modelu Golf na trh má společně s modelovou řadou I.D. pro naši značku nejvyšší strategický význam.“ Po výběru dodavatelů byla nyní zahájena další fáze společné práce s dodavateli na zajištění stabilního náběhu výroby připravovaného modelu Golf. „Nacházíme se v rozhodující druhé polovině projektu,“ říká Brandstätter.

Volkswagen v rámci programu „Value Sourcing“ intenzivně začleňuje své partnery z dodavatelského průmyslu do procesu vývoje produktu již v jeho rané fázi. Dodavatelé v soutěžích konceptů během příslušného projektu vývoje vozidla přicházejí se svými vlastními nápady pro technická řešení.

Pro Volkswagen a dodavatele je podle Brandstättera pozitivní, že 80 procent všech dodavatelů pro modelovou řadu Golf 8 již smluvně spolupracuje při výrobě aktuální generace modelu Golf. „Je to znamení velké vzájemné loajality, vzniká tím ještě větší důvěra a jistota plánování.“

Klíčovou roli ve vývoji budoucí generace modelové řady Golf hraje Karlheinz Hell, vedoucí největší modelové řady Compact, která dosáhla v roce 2017 celkového objemu výroby 3,4 milionu vozidel na celém světě. Hell zodpovídá u nové generace modelové řady Golf za optimální spolupráci všech odborných oddělení a dosažení stanovených cílů z hlediska zisku.

Stejně jako předchůdce bude i nadcházející Golf splňovat nejvyšší požadavky zákazníků na design, hospodárnost, emise CO2, komfort a spolehlivost. Hell k tomu říká: „Budoucí Golf povede značku Volkswagen do éry zcela síťově propojených automobilů s rozšířenými funkcemi pro autonomní jízdu. Bude mít ještě širší a rozmanitější softwarové vybavení než dosud. Bude vždy online a díky svému digitálnímu panelu přístrojů a asistenčním systémům se stane měřítkem v oblastech konektivity a bezpečnosti.“

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
BOSCH
Scania Czech Republic s.r.o.