AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
BusPoint
Auto Fit, spol. s r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Zahřívací kola v Itálii

Zahřívací kola v Itálii

Nové BMW řady 8 Coupé podstupuje dynamické testy na závodním okruhu.

Představením BMW Concept řady 8 automobilka BMW již ukázala téměř sériovou podobu svého nového luxusního sportovního vozu. Dynamické jízdní vlastnosti nového BMW řady 8 Coupé se nyní také prověřují v praxi. V současné době prochází prototyp, který je velmi blízko sériové podobě, intenzivním testováním na vysokorychlostním testovacím okruhu nedaleko města Aprilia v Itálii. Testy slouží zejména pro optimalizaci jízdní dynamiky vozidla na povrchu s vysokou přilnavostí a jsou další významnou etapou na cestě k uvedení sériového BMW 8 Coupé v roce 2018 na trh.

Testovací jízdy absolvuje výrazně maskovaný prototyp, který nicméně vykazuje silné indicie o typických sportovních tvarech nového BMW řady 8 Coupé. Stejně jako v případě BMW Concept řady 8, i zde dynamicky protáhlé tvary, nízká silueta a výrazná přední i zadní část nabízejí předzvěst fascinujících sportovních jízdních zážitků.

Tento dojem potvrzuje každé ujeté kolo na testovacím okruhu v Itálii. Čtyři kilometry dlouhý testovací ovál s klopenými zatáčkami leží nedaleko Říma a nabízí ideální podmínky především pro vysokorychlostní rychlostní testy a testy přilnavosti. Kromě toho jsou zde na slalomových tratích a různých površích analyzovány schopnosti nového sportovního vozu akcelerovat, brzdit a také jeho ovladatelnost. Velmi náročný testovací program usnadňuje finální sladění všech poháněcích systémů s podvozkem. Nové BMW řady 8 Coupé prokázalo, že ve vysokých rychlostech vykazuje maximální agilitu a preciznost. Stejně tak je vůz schopen splnit i nejvyšší nároky v oblasti komfortu.

„Testovací jízdy za těch nejtěžších podmínek ukazují, že v případě nového BMW řady 8 Coupé plníme všechny stanovené cíle. Dosažené dynamické hodnoty jsou absolutně impozantní. Naši zákazníci a fanoušci se tak mohou těšit na skutečně sportovní vůz,“ řekl Klaus Fröhlich, člen představenstva BMW AG, zodpovědný za vývoj a výzkum, jenž na testovací program v Itálii dohlíží.

Vysoký dynamický potenciál vozu je výsledkem mimořádně úzkého spojení mezi motorsportem a sériovou výrobou. Nové BMW řady 8 Coupé je vyvíjeno souběžně a v součinnosti s BMW M8 a závodním vozem BMW M8 GTE. Zatímco prototyp sériového modelu podstupuje vytrvalostní testy, týmy, které podporuje BMW Motorsport, se v současné době v Daytoně (USA) připravují na první závodní nasazení BMW M8 GTE. Ve dnech 27. a 28. ledna si BMW M8 GTE odbyde svojí závodní premiéru ve 24hodinovém vytrvalostním závodě na okruhu Dytona. V červnu 2018 se pak zúčastní 24hodinového závodu v Le Mans. Poznatky získané zde a na dalších jiných závodních podnicích šampionátů FIA WEC a IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) v Severní Americe budou mít přímý dopad na vývoj sériového BMW řady 8 Coupé.

Know-how získané během tréninku a na závodní dráze bude mít také pozitivní dopad na vývoj nového BMW M8. Prototyp tohoto nového modelu od M GmbH byl již představen v červnu 2017 během 24hodinového závodu na okruhu Nürburgring. Severní smyčka tohoto legendárního závodního okruhu je také hlavní zkušební okruh pro testování a vylepšování nového BMW M8.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
BMW Group Česká republika
Interaction s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.